Ege Üniversitesi (EÜ) Basım ve Yayınevi, 1956’dan bu yana üniversite çatısı altında bilimsel yayınlar hazırlayarak, ulusal ve uluslararası alanda önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor. Yenilenen altyapısı ile daha da güçlenen yayınevi, bilim dünyasına katkı sağlamaya kararlı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Senato Üyeleri ile birlikte Basım ve Yayınevi’ni ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
Bilimsel yayınlarda uluslararası standartlar
Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi, sadece üniversite içi değil, ulusal ve uluslararası bilim dünyasına da katkı sağlıyor. YÖK tarafından belirlenen uluslararası yayınevi standartlarına sahip olan yayınevi, sosyal bilimlerden mühendislik bilimlerine kadar geniş bir yelpazede eserler yayımlıyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, yayınevinin günümüz teknolojik gereksinimlerine uygun hale getirilmesi için yapılan yenilikler hakkında, “Dijitalleşme misyonumuza önemli katkı sağlayan bu köklü birimimizi, hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmesi için modernize ettik” dedi.
Basım ve Yayınevi’nin kültürel katkıları
Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayıncı Sertifikası’na sahip ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na uygun olarak yayınlar hazırladığını vurguladı. Ayrıca yayınevi, her yıl yaklaşık 25 yeni kitap ekleyerek bilimsel yayınların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Yayınevi tarafından basılan 495 kitap, 24 süreli yayın ve 61 e-kitapla toplamda 580 yayın, Ege Üniversitesi’nin bilimsel katkılarının görünürlüğünü artırıyor.
Online yayın satışı ile ulaşılabilirlik artıyor
Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi, bilimsel yayınlarının görünürlüğünü artırmak amacıyla online kitap satış platformu da başlattı. Bu platform aracılığıyla üniversitenin yayınları, ülkenin dört bir yanına ulaştırılabiliyor.