CHP İzmir’de coşkulu bayramlaşma töreni

» Manşet » CHP İzmir’de coşkulu bayramlaşma töreni

Kültürpark’ta miting havasında gerçekleşen bayramlaşma törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, önceki dönemde partide görev alanlar ve parti üyeleri katıldı. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu törene Genel Merkezin programı nedeniyle katılamazken Aslanoğlu’na İl Başkan yardımcısı […]

Kültürpark’ta miting havasında gerçekleşen bayramlaşma törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, önceki dönemde partide görev alanlar ve parti üyeleri katıldı.

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu törene Genel Merkezin programı nedeniyle katılamazken Aslanoğlu’na İl Başkan yardımcısı Münir Sirhan Özen, vekillik etti.

“ÖRGÜTSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR”

Törende vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Amasya Genelgesi’nde diyor ki; ‘Milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır.” Şimdi de milletin azim ve kararlılığına ihtiyaç var. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracak bir bayram yaşayacağız. Bu sizin elinizde… Örgütsüz güç, güç değildir ve siz örgütsünüz. Hayatın içinde akmakta olan bu büyük değişim talebinin öncüsü sizlersiniz. Birlik ve beraberlikle çelik bir yumruk gibi bir arada olmayı başarmak ve bu değişimin öncülüğünü yapmak zorundayız. Diliyorum ki bu bayramda sevdiklerinizle beraber güç tazelersiniz ve önümüzdeki bayramların hazırlığını yaparsınız ve bu büyük değişimi gençlerimize ve çocuklarımıza emanet etmenin gururunu yaşarız. Bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi.

“HERKES HAKKINI ALACAK, İZMİR HAKKINI ALACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam yayınladığı videolara atıfta bulunarak, “Bayram arifesindeyiz ve çok daha büyük bir bayrama imza atmak üzereyiz. Çalışmaya devam ediyoruz. Çok uzun süredir bir anı beliyoruz, o an 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. 21 yıldır dinlediğimiz hakaretlerin, gördüğümüz baskıların hepsinin bir sonu var. Uzun süredir o sonu bekliyoruz ama bu son aynı zamanda bir başlangıç… Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; 14 Mayıs’ta kucaklaştığımız, ayrışmaları geride bıraktığımız bir karar vereceğiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakı’nın iktidarın gençler, kadınlar, çalışanlar, herkes hakkını alacak. İzmir hakkını alacak. 14 Mayıs’ta birbirimize gülümseyeceğiz, kucaklaşacağız ve ‘Tarih yazdık’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın ise, “Sorumluluğumuzun farkındayız. Türkiye’de çocuklar yatağa aç girmesin diye, gençler ülkelerinden umudu kesmesinler diye, kadınlar eşit ve özgür hissetsin diye, kimse kimliğinden utanç duymasın diye büyük bir mücadele veriyoruz ve kazanacağız. Son oy sayılana kadar mücadeleden bıkmayacağım, yorulduğumda aklıma 6-7 yerden maaş alanlar, bu ülkenin insanlarına hakaret edenler gelecek. Üzerime düşen ne varsa yapacağım. Mutlaka kazanacağız. Bayramımız kutlu olsun. 14 Mayıs Demokrasi Bayramı’nı da şimdiden kutluyorum” dedi.

Tören konuşmaların ardından bayramlaşma seronomisi ile renkli görüntlerle sona erdi.