İYİ Parti İzmir millevekili adayları vitrine çıktı

» Manşet » İYİ Parti İzmir millevekili adayları vitrine çıktı

Haber/ Fotoğraf: Arif Enes DURAK Siyasi partiler milletvekili  aday listelerini YSK’ya teslime etmelerinin ardından aday tanıtımları arka arkaya gerçekleşmeye devam ediyor.  İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenenen milletvekili aday tanıtım toplantısı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, milletvekili adayları, parti üyeleri ve gazeteciler katıldı. […]

Haber/ Fotoğraf: Arif Enes DURAK

Siyasi partiler milletvekili  aday listelerini YSK’ya teslime etmelerinin ardından aday tanıtımları arka arkaya gerçekleşmeye devam ediyor.  İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenenen milletvekili aday tanıtım toplantısı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, milletvekili adayları, parti üyeleri ve gazeteciler katıldı.

“İZMİR’İMİZİ OLABİLDİĞİNCE FAZLA VEKİL İLE TEMSİL ECEĞİZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, seçim çalışamlarını ciddi şekilde sürdüreceklerini belirterek, “Önümüzde ülkenin gidişatına kara vereceğimiz çok önemli bir seçim var. 14 Mayıs’ta 20 senedir devam eden istibdat sistemine dur diyeceğiz ve 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz; Daha yaşanılabilir ve dünyada hak ettiği yerde olan bir Türkiye. İnsan gibi yaşayan kucaklanan Türk insanı hayal ediyoruz. Başarmak için bu kutlu yola çıktık. Bugün bu yola çıkışımızın resmiyetteki ilk günü. Biz İYİ Parti İzmir olarak hedefimiz; İzmir’imizi olabildiğince fazla vekil ile temsil etmektir. İzmir’de çok çok önemli bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Kendimizi anlatacağız. İnşallah hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde ciddi bir başarıya imza atacağız’’ diye konuştu.

Bezircilioğlu’nun ardından her iki bölgenin ilk 5 sırasındaki adaylar söz aldı.

“KAZANACAĞIZ”

İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde il başkanlığı için bina bile bulamadıklarını belirterek sözlerine başlayan, 2. Bölge 1. Sıra adayı ve eski İzmir il başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Birlikte 4,5 yıl geçirdik. Beni ilk partimizle buluşturan Dervişoğlu vekilimize teşekkür ediyorum. Dönemin il başkanı ile il teşkilatını kurduk. O dönemden birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız aramızda. Binamız hazır olmadığı için bir otelde basınla toplantı yaparak yönetim kurulunu açıkladı ama gidecek yerimiz yoktu çünkü bize bina vermediler. Kapora verdik geri verdiler. Bugün çok şükür 973 ilçedeyiz, 81 ilde inanmış azimli kararalı kadrolar ile seçime hazırız. Her siyasetçinin başına gelen eş ve çocuklarının ihmalidir. Aileme sonsuz teşekkür ediyorum. 25 gün sonra sandıklar kurulacak. Sandıklar kapanıp sayım başladığında günün ilk ışıklarında yeni bir güneş doğacak. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e tekrar sahip çıkacağız. Demokrasiyi inşa edeceğiz. İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz, burada sır olan şey yürümek değildir, inanmaktır, biz inandık kazanacağız, kazanacağız ve tarih yazacağız ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Salonda bulunan İYİ Parti neferleri, Kırkpınar’ın konuşmasının ardından alkışlarla ve tezahüratlarla destek verdi.

“İZMİR’E VEFA BORCUM VARDI”

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Birinci Bölge İkinci Sıra Adayı Ümit Özlale ise konuşmasında, “Çocukluğum Halil Rıfat’ta, Hatay’da geçti. İzmirSpor’un lisanslı oyuncusuydum. Hep İzmirli olmaktan dolayı çok gurur duydum. Sonra İzmir’den koptum. Hep içimde İzmir vardı. İzmir’den gidebilirsiniz ama İzmir içinizden gitmez sizin. Abim büyüğüm Müsavat(Dervişoğlu) abimle beraber aday oldu bu benim için gurur kaynağı. Parti için çok çalıştım. Projeler ürettim. İzmir’e vefa borcum vardı. Bana sorduklarında tek burayı istedim. Doğum büyüdüğüm yeri Gazi Meclisimizde temsil etmek istedim. İzmir için de çözümlerimiz hazır” ifadelerine yer verdi.

“FIRAT KABİRE KONULURKEN BEN VARDIM, SİNAN KABİRE KONULURKEN YİNE BEN VARDIM”  

TBMM Grup Başkanvekili ve 27 Dönem İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise partisine yönelen teröristerler beraber yol yürüyorlar eleştirilerine sert yanıt verdi.

Dervişoğlu, “Adaylarla birlikte sırtımızı teşkilatımıza dayanarak ciddi bir kampanya programı sürdüreceğiz. Sahaya terimizi sel olup akıtacağız. Her şeyini milletine borçlu sevgili İYİ’ler ailesinin bu seçimde İzmir’den yüksek bir başarı ile çıkmak gibi bir mecburiyeti vardır. Çünkü bize İzmir Türk demokrasisinin kalbidir. İzmir gençlerin umut güneşidir. İYİ Parti sıradan bir parti değil ve hikayesi olan bir parti. Bir parti kuruyorsunuz İzmir gibi bir yerde korku nedeni ile kendine il başkanlığı binası bulamıyor. Toplantı yapacak salon bulamıyordu. Sayın genel başkanımız her türlü saldırı ile karşı karşıyaydı. Bu büyük teşkilat artık Türkiye’ye umut olan iktidarına ihtiyaç duyulan bir siyasi kuruma dönüştü. Bu eser sizin. İftiralarla karşı karşıya kaldı ki ondan kurtulmak mümkün değil. Adalet saraylarında adalet yok, hastane için doktor yok, Saray var içinde devlet yok. Partinin beyannamesinin hazırlanması aşamasında kardeşim Ümit Özlale’nin nelerle boğuştuğunu biliyorum. 3300’e yakın sorun tespit edildi. Diğer partilerden farklı olarak çok başka işlerle uğraşıyoruz. İYİ Parti’ye yönelmiş iftiralar hakaretler bu zaman kadar bitmedi bitmeyecek. Yapacağımız belli İYİ Parti’yi iktidar Meral Akşener’i başbakan yapacağız. Engeller olacak aşacağız, aslında her dedikoduya iftiraya cevap vermek gibi mecburiyetimiz yok. Dedikoduya takılıp zaman kaybedecek değiliz ama bazı şeyler var ki insanın kanına dokunuyor. Savunamayacak hiç bir şeyimiz yok. İnandıklarımız üzerine hiç kimsenin laf söyleme hakkı yok. Bu parti kurulduğu günden beri eski partime olan mensubiyetim kaynaklı olan dünya görüşüm üzerine tek kelime etmedim. Ben siyasi hayatıma 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’nin kuruluşu ile başladığımı söyledim. Kimseyi rencide etmedim. Partimizin İzmirle alakalı olmayan adayı ile tartışmalar iftira boyutunda gündem getirildi. Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs veren bir adayımız olduğu iddiası ortaya atıldı. Bunu külliyen reddediyorum. İYİ Parti’de Fırat’ın katiline burs veren biri varmış, Dervişoğlu ‘utanmıyor musun’ diyor. Fırat’ı kabire koyarken kabrin başında ben vardım. Sinan’ı kabire koyarken yine ben vardım. Fırat ile farklı bir ilişkimiz vardı bizim. Benim bu kardeşim 20 Şubat 2015 tarihinde şehadet erdi. Bizim şimdi İstanbul 2. Sıra adayımız, 20 Şubat 2015 tarihinde AK Parti İstanbul Beylikdüzü Meclis Üyesi. Fırat’ın şehit edildiği gün Seyithan İzsiz bey o zaman bir vatanseverdi ne zaman ki İYİ Parti’ye geldi aday oldu AK Parti ve MHP’de hain ilan ettiler. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan. Oyunu bozan biz olacağız. Ne mutlu Türk’ün diyene!” diye konuştu.