CHP İzmir seçim startını Kiraz’dan verdi

» Manşet » CHP İzmir seçim startını Kiraz’dan verdi

Gerçekleştiren açılış ve mitingde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP 2. Bölge milletvekili adayları’nın yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Egemen Pamukçu, Gelecek Partisi İzmir […]

Gerçekleştiren açılış ve mitingde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP 2. Bölge milletvekili adayları’nın yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Egemen Pamukçu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ‘da yer aldı.

“TÜRKİYE’NİN DERTLERİNİ TEK TEK ANLATMAYA GELDİK”

Adayların da tanıtıldığı mitingde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, “Sizlerle dertlenmek ve konuşmak için geldik. Enerjinizi alıp tüm İzmir’e yaymak için geldik. Bizleri bölmek istiyorlar, toplumu kaplaştırmak istiyorlar. Ama bizler ilk önce 6 parti birbirimizle kucaklaştık bir araya geldik. Türkiye’nin dertlerini tek tek anlatmaya geldik. Her derdin çözümünü anlatmaya geldik. Kimlerle mi geldik, her biri birbirinden değerli Millet İttifakının il başkanları, milletvekili adaylarımızla ve gururumuz Tunç Soyer ile birlikte geldik” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ”

İzmirlilerin karşısına ilk kez çıkan 2. bölgeden 1. sırada yazılan milletvekili adayı Gökçe Gökçen ise, “Kadınlarla çalışacağız kazanacağız. Gençlerle çalışacağız kazanacağız ve Türkiye’nin bütün gençleri kadınları, işçisi, esnafı, çiftçisi için hep beraber çalışıp kazanacağız. Heyecanlıyız, çünkü 21 yıldır üstümüze çökmüş, Türkiye’nin bütün kaynaklarını sömürmüş iktidar var. Gençlerin geleceğini çalan iktidar var. Karşımızdaki ittifak istiyor ki kadınlar sussun, konuşmasın, kazanamasın, özgürlükleri olmasın, kadınlar yok olsun istiyorlar. Kendi içlerinden bile seslerini yükseltenler, kendi seçmeni ve partilileri tarafından tehdit edildiğini açıklıyor. Biz diyoruz ki; kadınların erkeklerin eşit olduğu Türkiye mümkün. Gençleri yarınını Türkiye’de düşünebildiği Türkiye mümkün. Bunun için yeterli kaynağımız var. Üreticinin zenginleşeceği Türkiye’yi inşa edebiliriz. Sosyal devleti inşa edebiliriz. Biz Millet İttifakı olarak geçmişte farklı görüşlerde olan partilerle bugün bir araya geldi. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye çok güzel bir aydınlığın şimdiden uygulanabileceğini gördü. Bütün farklılıklarımıza rağmen Türkiye’nin sorunlarını çözmek için demokrasi için aslında hepimizin hak ettiği mutluluğu alabilmek için hep beraber çalışabiliriz. Biz Millet İttifakıyla aslında bu anlayışı inşa ettik.14 Mayıs’tan sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşasıyla beraber gençlerin kadınların çiftçinin işçinin insan gibi yaşayacağı Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Kiraz’dan başlıyoruz, heyecanlıyız, bu heyecanımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.