STK Akademisi Bornova’da başladı

» Yerel Yönetimler » STK Akademisi Bornova’da başladı

İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının kalite ve kapasitelerini arttırmak, yeni yetişen gençlere STK’larda görev alma ve proje hazırlama bilincini yerleştirmek için düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi” Bornova Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının kalite ve kapasitelerini arttırmak, yeni yetişen gençlere STK’larda görev alma ve proje hazırlama bilincini yerleştirmek için düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi” Bornova Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde yapılan ve 2 ay sürecek olan program kapsamında düzenlenen eğitimler her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 18:00 ile 20:30 arasında gerçekleşiyor.

İzmir Kent Federasyonu’nun hazırladığı projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, STK’ların bir arada olmasının önemine vurgu yaptı. Başkan İduğ, “Ben de uzun yıllar Sivil Toplum kuruluşlarında görev yaptım. Onların yaşadıkları zorlukları biliyorum. Bu yüzde de STK yerleşkesi projesini hayata geçirdik. 350’nin üzerinde derneği tek çatı altında toplayarak ortak çalışmalarını sağlayarak güçlü iş birliklerinin temelini attık. Bu sayede de daha fazla insana ulaşabilmelerini hedefledik” dedi.

DAHA GÜÇLÜ STK’LAR

Dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 350’nin üzerinde STK’ya ev sahipliği yapan Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi, önemli çalışmaya daha imza atıyor. İzmir Kent Federasyonu’nun İçişleri Bakanlığı’nın hibe desteğiyle gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Güçlendirme Projesi olan “Sivil Toplum Akademisi ” STK Yerleşkesi’nde faaliyetlerine başladı.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın başkan, yönetici, üye ve gönüllülerine yönelik olarak hazırlanan programlarda ‘Liderlik ve Yöneticilik’, ‘Kurumsal İletişim’, ‘ Kent Kültürü’, ‘ STK Mevzuatı’ ve ‘Proje Hazırlama’ gibi alanlarda eğitimler verilecek. Kent bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla STK’ların ortak bakış, talep, takip ve duyarlılık temelinde gönüllü olarak bir araya gelmeleri ve kendi aralarında bilgi birikimini paylaşmaları sağlanacak.