Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AgroExpo 18. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 1-5 Şubat tarihleri arasında Fuar İzmir alanında gerçekleşecek fuarda Seferihisar Belediyesi de her sene olduğu gibi tarımsal faaliyetlerini tanıtmak için yerini aldı. Her yıl büyük ilgi toplayan Seferihisar Belediyesi standında, Seferihisar’ın yerel ürünleri, atalık tohumlar ve tarımsal projeler ziyaretçilere anlatıldı.
Tarımsal projelerde Türkiye’ye örnek gösterilen ilçeler arasında yerini alan Seferihisar Belediyesi standında, mandalina, üzüm, zeytin, lavanta gibi yerel ürünlerin tanıtımının yanı sıra yerli tohum ve sürdürülebilir tarım projeleri öne çıktı.
BAŞKAN YETİŞKİN: TARIMA SAHİP ÇIKARAK TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ
Seferihisar’da toprağa ve tohuma sahip çıkarak bu ülkenin geleceğine sahip çıktığımızı biliyoruz diyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ”Gerçekleştirdiğimiz projeler ile köyden kente göçün aksine, tarımsal üretim yapmak için kentten Seferihisar’ın köylerine yerleşen bir nüfus oluştu. 2019 yılında göreve geldiğimizde hali hazırda devam eden tarım projelerine devam etmekle birlikte yeni birçok projeye de başladık. Bizim şansımız Tunç Başkanımızın şimdi de İzmir’in tüm ilçelerinde uyguladığı Başka Bir Tarım Mümkün vizyonunun Seferihisar’dan yeşermiş olması. Biz de tüm gücümüzle bu vizyonun devam etmesini sağladık ve üzerine yeni projeler de ekledik. Örneğin son yıllarda tarımsal bilginin ve üretimin sürdürülebilirliği için Genç Çiftçilere Destek Projesi’ni başlattık. Herkesin temiz ve adil gıdaya erişebildiği bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
”ÇİFTÇİYİ KORUMAK TOPRAĞI KORUMAK KADAR ÖNEMLİ”
Seferihisar Belediyesi için en önemli değerin çiftçiyi korumak olduğunu söyleyen Başkan Yetişkin, ”İktidar yıllardır ithalata dayalı bir tarım politikası inşa etti. Bu politikayı sürdürmesi için de çiftçiyi hor görmesi, zayıflatması gerekiyor. Böyle de yaptı. Fakat toprağı işleyen çiftçi olmadan ülkede tarım çöker. Şimdi de meyve- sebze, süt ve et fiyatlarından görüyoruz sonucu. Bizim için çiftçiyi korumak en az toprağı korumak kadar önemli. Fakat bu sadece yerel yönetimlerin çabalarıyla olmuyor. Devlet politikası gerekiyor. Ortak Politikalar Mutabakat Metninde çiftçimizi ve tarımsal üretimimizi çok kapsamlı bir şekilde koruyan politikaların çok da zor olmadığını gördük. İnanıyorum çok yakında çiftçimiz devlet politikalarıyla hakkettiği değeri görecek” dedi.