Depremin ardından başlayan yardım seferberliğiyle depremzedeler için toplanan eşyalar bölgeye ulaşmıştı. Deprem alanından ayrılmak isteyen vatandaşların tahliye işlemlerinden sonra giysi, gıda gibi temel ihtiyaçlarını gideren Gaziemir Belediyesi psiko-sosyal destek de sağlıyor.
Tahliye olan 500 aileye belediye bünyesindeki tesislerde, yurtlarda ve kurumlar arası işbirliği ile çevrede bulunan otellerde barınma imkanı sağlayan Bornova Belediyesi ise bazı vatandaşlardan ev açma isteğinin geldiğini de belirtti. Aynı süreci 2020 yılında yaşadıklarını söyleyen Başkan İduğ, “İlk etapta 500 kişiyi ağırlayabileceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını kullanmadıkları eşyalı evlerini depremzedeler için açmalarını istiyoruz. Bu konuda bizimle iletişime geçebilirler. Biz proaktif bir çalışma ile hızlı hareket ettik. Çünkü 2020 depreminde aynı süreci yaşadık. O zaman ortaya çıkan barınma sorununda belediyemizi vatandaşlara açtık. İş insanlarından da 140 daire bağışı gelmişti. Burada kalan insanlarımızın 1 yıl doğalgaz ve elektrik dahil tüm faturalarını iş insanları karşılamıştı. Kış şartları çok zor. Bu yüzden destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Afetzedelere kaymakamlık işbirliğiyle 20 kamyon yardım gönderen Narlıdere Belediyesi’nin arama kurtarma ekipleri ise bölgedeki çalışmalara büyük katkı sağlıyor. 80 depremzedenin de tahliyesini gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi Başkanı Ali Engin, “El ele vererek bölgeyi yeniden kalkındırabiliriz” diyerek dayanışma mesajı verdi.