Psikolog Birgül Gönül ve Psikolog Özgül Karaalioğlu Yavuz, Efes Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma ve Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde deprem sonrasında Efes Selçuk’a gelen vatandaşlara yönelik düzenlenen psikolojik danışmanlık hizmeti hakkında bilgi verdi.
Psikolog Birgül Gönül deprem bölgesinden gelen bireylerde rutinlerinin bozulması nedeniyle belirsizlik duygusunun ön plana çıktığı bilgisini vererek; “Biz bu aşamada burada güvenli alanda olduklarını onlara gösteriyoruz. Onlara bugüne kadar neler yaşadıklarını, onlarla nasıl başa çıkabildiklerini hatırlatıyoruz. Rutinlerini burada da gerçekleştirme açısından neler yapabileceklerini konuşuyoruz. Okullara gidecek çocukların tespit edilip okula gidebileceklerinin sağlanacağını söylüyoruz. Kaldıkları evlerde kendi evleri gibi yemek pişirme, çamaşır yıkama, alışverişe çıkma gibi aktivitelerle ruhsal iyilik hallerini arttıracağı için bu aktivitelerin gerçekleşmesi yönünde onlarla sohbet ediyoruz” dedi.
Psikolog Özgül Karaalioğlu Yavuz ise verilen psikolojik destek sürecinin depremden etkilenen bireylerin hayatlarını organize etme amacı taşıdığını belirterek; afet bölgesinden gelen depremzede çocukların okula devam durumları için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönlendirildiğini de söyledi.
Deprem sonrasında Efes Selçuk’a gelen depremzedeler psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak için SELBİM’E (444 8 892) ya da Efes Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ne (0232 892 27 35) başvurabilecekler.