Etkinliğe Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çiğli Şubesi, DİSK Emekli-Sen Çiğli Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu'ndan temsilciler de katıldı.
Sermaye-tarikat seferberliğine karşı örgütlü mücadele
ÇHTM sözcüsü Emel Diril ise Güzeltepe'de yapılmak istenen ve halka devlet yurdu diye duyurulan Süleymancılar cemaatine ait yurdun yapı ruhsatının 2020 yılında Çiğli Belediyesi tarafından verildiğini hatırlattı. Mahallelinin bu yurda karşı "Mahallemizde tarikat yurdu istemiyoruz" diyerek örgütlendiğini anlatan Diril şöyle konuştu:
"Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi'nin çağrısıyla mahalleli yürüyüşler yaptı ve yurdu hep birlikte sembolik olarak mühürledik. Tarikatın kapatılması için suç duyurusunda bulunduk, dilekçeler verdik. Bunların tamamı cumhuriyet zeminini yerle bir etmek, laiklik kavramının içini boşaltmak için yapılıyor. Buna karşı birlikte mücadele etme sorumluluğumuz var. Gerici bir müfredatla karşı karşıyayız. Sermaye-tarikat seferberliğiyle karşı karşıyayız. Bu sadece eğitim alanında geçerli değil, sağlık alanında da böyle. Kapatmak için elimizden geleni yapacağız, birlikte örgütlü bir şekilde yapmamız gerekiyor."'Tarikatlar, Cemaatler ve Eğitimde Gericilik' söyleşisi
Birçok yurttaşın söz alarak katkıda bulunduğu mahalle kürsüsü etkinliğinin ardından Eğitim-İş 3 No'lu Şube Başkanı Barış Düdü'nün yürütücülüğünde "Tarikatlar, Cemaatler ve Eğitimde Gericilik" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.
Barış Düdü sözlerine emek-sermaye çelişkisine vurgu yaparak başladı:
Çeşitli istatistiklerle AKP'li yıllarda eğitimin piyasalaşmasının nasıl hız kazandığına değinen Düdü "2000 yılında Türkiye'deki özel okul sayısı yüzde 2, bugün yüzde 20. Parası olanın iyi, olmayanın kötü eğitim aldığı bir noktaya geldik" dedi.
Düdü dinci gericilikle mücadeleye birlikte devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.