Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin talimatıyla başlayan çalışmalar kapsamında vatandaşların rahat ve konforlu bir tatil geçirmesi için halk plajlarına şezlonglar yerleştiriliyor.
Şu ana kadar Turgutreis Günbatımı, Giritli Teyze, Kabakum Plajı Akyarlar, Kemer, Gümüşlük, Gerenkuyu, Çukurbük, Mazı, Gümbet, Kumbahçe, Yelken Kulüp ve Bitez’de bulunan halk plajlarına toplam bin 530 şezlong yerleştirildi.
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine hayırseverlerin desteğiyle alınan 2 bin 326 şezlongun halk plajlarına yerleştirilmeye başlandığını ifade ederek, “Vatandaşlarımızdan gelen her türlü talep ve öneriyi dikkate alıyoruz.
Kent yaşayanlarımızdan gelen yoğun talep üzerine halk plajlarımıza yeniden şezlong koymaya başladık.
Şezlonglar, hepimizin ortak kullanımına sunuluyor ve halkımızın rahatça faydalanabilmesi için korunmaları önem taşıyor.
Bu konuda herkesin duyarlı olmasını ve şezlonglara zarar vermemesini rica ediyoruz.
Vatandaşlarımızdan şezlong ve şemsiyelerimizi amacına uygun şekilde kullanarak uzun süreli hizmet sunabilmemize yardımcı olmalarını bekliyoruz.” dedi.
Destek Hizmetler Müdürlüğü Plajlar Birimi tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde diğer halk plajlarına da belirlenen sayılarda şezlongların yerleştirileceği açıklandı.
Belediye AŞ tarafından işletilen bazı işletmeler dışında şezlonglar, tüm halk plajlarında ücretsiz olacak.
Bodrum, Muğla
Bodrum, Muğla‘nın 13 ilçesinden birisidir. İlçe günümüzde önemli bir turizm merkezi olması ile anılmaktadır ki bunda Bodrum’un kendine has bazı özellikleri olması etkilidir. Bodrum sadece Türkiye‘de değil, dünyada da turizm açısından bilinen bir ilçedir. Nüfus açısından il genelinde Menteşe ve Fethiye‘yi geçerek en büyük ilçe unvanına sahip olmuştur.[2]
Etimoloji
Bodrum’un antik çağdaki adı ‘Halikarnassos’tur. Türkçe ‘Halikarnas’ olarak okunmuştur. Aziz Petrus Kalesi adı verilen kale ile birlikte şehrin Aziz Petrus‘a adanmasıyla şehre ‘Petrium’ adı verilmiştir. Bu isim zaman içerisinde önce ‘petrum’ sonra ‘potrum’ ve en sonunda ‘Bodrum’ olarak söylenir olmuştur.
Tarihçe
Bodrum, Yunan ve Anadolu uygarlıklarının kesişme noktası olan topraklar üzerinde yer almaktadır. Leleg, Karia, Pers, Dor, Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi çeşitli uygarlıklara ait arkeolojik buluntular yöre ve çevresinin yedi bin yıllık bir geçmişi olduğuna işaret etmektedir. Bodrum antik çağda Karya Bölgesinin en önemli liman kentlerinden biridir. Burada tarihin babası olarak tanınan Herodotos ve tarihin ilk kadın amirali I.Artemisia gibi pek çok önemli kişi yaşamıştır.
Bodrumlu tarihçi Heredotos’un kaynaklarına göre Bodrum’da yaşam M.Ö. 1.000 yılında Dorlar tarafından şu an kalenin bulunduğu bölgeye kurulan şehirle başlamıştır. Şehir daha sonra Lidyalıların ve Perslerin egemenliğine girmiş olsa da en parlak dönemlerinden birini Karya satraplığının egemenliği altındayken yaşamıştır. M.Ö. 334 yılında Büyük İskender’in gerçekleştirdiği fetihler sırasında yıkılıp yakılan Bodrum, uzun bir süre boyunca toparlanamamış, İskender’in ölümünden sonra bir süre generaller tarafından yönetilmiştir. MÖ 133’te Romalıların himayesi altında olan Bodrum, Roma’nın ikiye bölünmesinden sonra (MS 324) ise Aphrodisias Metropolitliği’ne bağlı bir piskoposluk olarak varlığını sürdürmüştür.