“Heybeme doldurduklarımı Bornova’da hayata geçirmek istiyorum”

» Gündem » “Heybeme doldurduklarımı Bornova’da hayata geçirmek istiyorum”

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Helil Kınay, Bornova’nın ihtiyaçlarını ve sorunlarını bildiğini belirterek tüm bilgi ve birikimiyle Bornova’ya hizmet etmek istediğini söyledi.

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Helil Kınay, Ege Saati TV’de yayımlanan Arif Enes Durak ile Seçime Doğru programının konuğu oldu.

“KADININ SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMASI İÇİN MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ” 

Bornova’daki 14 aday adayından kendisini ayıran en önemli özelliğin bilgi ve birikiminin yanı sıra kadın olması olduğunu belirten Kınay, “Ben bu 14 aday içerisinde tek kadın aday adayıyım. Ülkemizde cumhuriyetin kazanımlarından sonra kadının adının yok sayıldığı, yönetim kademelerinde yer almadığı, kadının sokaktan, işten, evden, hayattan geri çekilmeye çalışıldığı bir anlayışa karşı bir mücadele yürütürken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm kadrolarında, yerel yönetimlerde, diğer karar verici organlarda kadınların çok daha fazla var olması için de bir çaba ve mücadele yürütüyoruz. Bu noktada ben belediye başkan adaylıklarında, belediye meclis üyeliği adaylıklarında, muhtarlık adaylıklarında çok daha fazla kadın arkadaşımın olmasını isterdim” dedi.

“HEYBEMDE DOLDURDUKLARIMI BORNOVA İÇİN HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUM”

Yıllar boyunca belediyelerin danışma kurullarında aktif çalışmalar sürdüren Kınay, bilgi ve birikimini daha iyi bir Bornova için kullanmak istediğini ifade etti.

Kınay açıklamalarına şu ifadelerle son verdi:

“Karşıyaka Belediyesi’nden, Konak Belediyesi’ne, Bornova Belediyesi’nden, Çiğli Belediyesi’ne, Buca Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne kadar her bir belediyeyle hem teknik çalışmalar hem belediyelerin yönetim modelleri, yerel yönetim anlayışı üzerine çok farklı projelerde yer aldım. Bu projelerin danışma kurularında yer aldım. Yönetime dair görüşlerimizi paylaştık. Şimdi tüm bu birikimle beraber aynı zamanda kent savunması, kent mücadelesi, kente dair projelerde de sokaktaki her bir insanımızla birlikte bu süreçlerin içerisinde yer aldım. Tüm bu birikimleri şimdi yönetim kademesinde ortaya koymak ve yıllardır aslında çalıştığımız, uzmanlığımızı ortaya koyduğumuz, kentin tüm paydaşlarıyla beraber o kente sahip çıkma, kentin sesini duyurma, sokaktaki herkesin sesini duyurmak ama aynı zamanda bu kentte yaşayan tüm canlılar içinde sesimizi duyurduğumuz mücadeleyi karar verme noktasında aslında yanlış gördüğümüz her şeyi düzeltmek adına bir belediye başkanı olarak doğru kent yönetiminin nasıl olacağını göstermek bu birikimlerimizi hayata geçirmek için ben tüm İzmir’den, ülkeden, kentten yana yürüttüğüm çalışmalardaki heybemde doldurduklarımı Bornova için hayata geçirmek istiyorum”