Olgun Atilla: Kentimizi ortak akılla yönetmek istiyoruz

» Büyük Manşet » Olgun Atilla: Kentimizi ortak akılla yönetmek istiyoruz

Geçmişteki belediyecilik deneyimi ve ortaya koyacağı projelerle İzmir’de en yüksek oyu alacağını iddia eden Olgun Atilla, “İzmir’de en yüksek oyu almayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Olgun Atilla, Ege Saati ve TELE1 Ege Bölgesi ofisini ziyaret etti.

“İZMİR BİZİM EVİMİZ”

Ziyaretin ardından Ege Saati’ne özel değerlendirmelerde bulunan Olgun Atilla, ortak akıl ile İzmir’deki sorunların çözüme kavuşması için aday olduğunu belirterek “Siyasette doğup büyüdüğümüz kentimiz İzmir’imizde, en iyi belediyecilik hizmetini ortaya koymak için geçmişteki birikimlerimizle yeni donanımlı projelerimizle birlikte bir iddia ortaya koyduk. Kentimizi ortak akılla yönetmek istiyoruz ve İzmir bizim evimiz diyoruz. Evimizde hemşerilerimizle birlikte en ideal, çevresi düzenlenmiş, çağdaş, ilerici, modern ve alt yapısı güçlendirilmiş, ulaşım sorunu çözülme noktasında hedefleri olan ve ekibiyle birlikte güçlü bir siyaset anlayışını ortaya koymak istiyoruz” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZA EN BÜYÜK DESTEĞİ, İZMİR’DEN VERMEK İSTİYORUZ”

Özgür Özel’in yerelden başlatmak istediği iktidar yürüyüşüne İzmir’den güçlü bir destek vermek için yola çıktıklarını belirten Atilla, “Genel başkanımızın başlatmış olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişime, biz de İzmir’den en güçlü desteği gösterme ve en büyük ideallerimizi beraber ortaya koymak için yola çıktık. Bu konuda inançlı ve kararlıyız. Hep birlikte bu dalga daha da büyüyerek gidiyor. Bugün biz Tire’de, Beydağ’da ve Kiraz’daydık. Yarın başka alanlarda olacağız. İzmir’imizin otuz ilçesinde eşit , adaletli hizmeti götürmek için bütün İzmirli hemşerilerimizle birlikte güçlü bir Türkiye’ye buradan bir ses vereceğiz. Sayın genel başkanımızın yerel seçimlerdeki yüzde otuz beş hedefine en büyük desteği, biz İzmir’den vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE EN YÜKSEK OYU ALMAYI HEDEFLİYORUZ”

Belediyecilik deneyimi ve İzmir için ortaya koydukları projelerle İzmir’deki bütün renkleri bir araya getirme konusunda iddialı olduklarını belirten Olgun Atilla, ortaya koymak istediği anlayışı su sözlerle anlattı:

Ben şunu ortaya koymak istiyorum; İzmir’in fotoğrafına uygun, İzmir’i anlayan, en genç, en çağdaş, en ilerici bir bakış açısıyla, hep birlikte bütün bu farklı renkleri bir araya getirerek bütün aday adaylarıyla birlikte ortak akılla, geçmişteki belediyecilik deneyimimiz ve yapmış olduğumuz örnek belediyecilik anlayışı ve bu konuda çağdaş gençlerle, kadınlarımızla birlikte ortaya koyacağımız projelerimizle İzmir’de en yüksek oyu almayı hedefliyoruz. Otuz ilçeyi, hatta buradan yarattığımız enerji ve sinerji ile Manisa, Balıkesir, Denizli… Böyle böyle Orta Anadolu’ya doğru bir enerji yüklemesi yapmak istiyoruz.

OLGUN ATİLLA KİMDİR?

07 Eylül 1976’da Bornovada doğdu.

İlköğretimini Bornova Kars Halil Atila İlköğretim Okulu’nda, orta öğretimini Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde, yüksek öğretimini Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı.

İngiltere’de bulunan Luton Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Kentsel Tasarım Bölümünde master yaptı.

Eğitimini tamamladıktan sonra, mimari proje ve inşaat yapımı alanında faaliyet gösteren Olgun Atila Mimarlık Limited Şirketi’ni kurdu.

1996-2008 yılları arasında yerel bir gazetede “Değişim” adlı köşe yazarlığı yaptı.

2006-2008 yıllarında, barış, birlik, beraberlik ve kardeşliğin savunucusu İzmir Dostluk Birliği Platformu Başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yılı yerel seçimlerinde CHP – Bornova Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi.

2009-2013 yılları arası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Divan Katipliği görevini üstlendi.

2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı olmuştur.

Olgun Atila evli ve 2 çocuk babasıdır.