Özgür Özel İzmir’de: Ben size değişim vaat ediyorum

» Büyük Manşet » Özgür Özel İzmir’de: Ben size değişim vaat ediyorum

CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Genel Başkan Adayı Özgür Özel, iktidar yürüyüşü için İzmirli delegelerden oy istedi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 4-5 Kasım’da gerçekleşecek olan kurultay öncesi il ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

Özeli ziyaretleri kapsamında bungün saat 11.00’de  CHP İzmir İl Başkanlığı önünde partililerle bir araya geldi. Özel’in ziyaretinde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Deniz Yücel, Murat Bakan ile Ednan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu CHP İzmir eski milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Musa Çam, ve Bedri Serter de yer aldı.

Burada kurulan sahneden İzmirlilere seslenen Özgür Özel, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarına iktidar tarafından getirilen kısıtlamya tepki göstererek, “Bugün cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları resmen başlayacak. İzmir de cumhuriyetin kıymetini en çok bilen, ilk kurşunu atan, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir… Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bu güzelim bayramı hak ettiği gibi kutlatmayanlar, 100.yılı önemsizleştirmeye çalışanlar bilsin ki anma etkinliklerini az yapabilirsiniz, resepsiyonları iptal edebilirsiniz, Atatürk’ün adını andırmamayı marifet sanabilirsiniz. Ama bu halkın gönlünden ne cumhuriyet ne de Atatürk sevgisini sökemezsiniz. Elbette coşkuyu buruklaştıran olaylar oluyor. Cumhuriyeti kutlamak, acılara kayıtsız kalmak demek değildir. Cumhuriyet acıların, verilen kayıpların ve akan kanların üzerine kurulmuştur. Bağımsızlığın ne demek olduğunu idrak etmiş kişilerin değerlerine sahip çıkması acılara duyarsız kalmaları demek değildir” dedi.

Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda, ihmal sonucus bakımı yapılmayan asansörün arıza arıza yapması nedeniyle hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ı hatırlatan Özel, asıl katilin haksızlığa ses çıkarmayanlar olduklarına vurgu yaparak, “Evet bir katil var. Onlar, öğrenciler yurtlara yerleşmesin, cemaatlere ve tarikatlar onara el açsın, beyinleri yıkanmış bir nesil yetiştirilsin diyenler katildir. Onlar bunları yaptıkça gereğini yapmayıp sessiz kalanların da Zeren’in annesinin gözyaşlarından alacak dersi var. Bundan sonra cumhuriyetin kuruluş değerlerinin en başında yer alan laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

“HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ı terör örgütü olarak tanımamasını sert bir dille eleştiren Özgür Özel, “Geçtiğimiz günlerde bir terör örgütü uyumakta olan sivil insanlara saldırı düzenlediler. Hamas terör örgütü. Hamas’ın saldırısından sonra İsrail terör devleti oldu. O günden bugüne binlerce insan hayatını kaybetti. Biz CHP olarak Hamas’ın terörünü de İsrail’in devlet terörünü de amasız fakatsız kınıyoruz ve lanetliyoruz. Ama bu ülkeyi yönetip de terörü lanetlemeyenler, ‘Hamas terör örgütü değildir’ diyenler var. Bugün Türkiye cumhuriyetin en üst koltuğunda oturan o isim terörle mücadelede neden yalnız kalıyoruz diye düşünmesin. Senin teröristin iyi benimki kötü gibi bir şey olamaz. Tüm teröristlere lanet olsun!” şeklinde konuştu.

Özgür Özel’in açıklamarından öne çıkan başlıklar şu şekilde

“Cumhuriyetin 100. Yılındayız. Cumhuriyetin kıymetinin bilinip bilinmediği tartışılıyor. Dün akşam saatlerinde bir videoyu paylaştık arkadaşlarımızla Atatürk’ün sesinden yapılanları ve milli mücadeleyi anlatıyor. Bundan sonra daha çok çalışmak mecburiyetinde olduğumuzu anlatıyor. Bir dönüp baktık cumhuriyet neleri başarmış diye. Saymakla bitmez ama… Örneğin Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu, tüm zamanların rekorunu kırarken Naim’in ailesi ve Bulgaristan’da acı çekenlerin Türkiye’ye gelmesine karşı çıkıyordu. Recep Tayyip Erdoğan, ‘bizim acımız, derdimiz bize yeter. Kalsınlar orada’ diyordu. O soydaşlarımızı başta İzmir ve Ege olarak bağrımıza bastık. Naim Süleymanoğlu, tüm dünyaya bu zulmü duyurdu. Ama Erdoğan göreve gelince Naim Süleymanoğlu’na karşı çıktı. Bizim göçmenlerimizin gelmesini engelledi. Ama daha sonra 6 milyon Suriyeli ‘ye kapılarımızı açıp onlara iş verdi. Biz hem sanatta hem sporda cumhuriyetin her değerine sahip çıkacağız”

İZMİR DELEGELERİNE SESLENDİ

“Ziyaretimizin nedenlerinden biri de 5 Kasım’da yapılacak olan kurultayımızda CHP’nin 10. Yılında CHP’yi yönetecek genel başkan ve kadrolara karar verilecek. Bu kararı, Türkiye’nin dört bir yanından seçilmiş bin 200 delegemiz belirleyecek. Çok üzüldüğüm bazı tartışmalar yapılıyor. Bazı tartışmaların içinde CHP’nin amiral gemisi İzmir’de geçiyor. Neymiş, İzmir’in delegesi askermiş, ne söyleniyorsa onu yaparmış. Doğru. Hepimiz askeriz. Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. İzmir’in de, Van’ın da, Konya’nın, Sinop’un, Ankara ve İstanbul delegesinin de ortak özelliği şudur: Şah damarında parti ve Atatürk sevgisi akar. Bizim delegemiz kimin ne dediğine, birkaç ay sonra farklı tercihleri kimin yapacağına, bu ülkenin ve partinin geleceğine, bu partinin bir daha muhalefette kalmaması için ne karar vermesi gerekiyorsa o kararı verip arkasında durur. Ben bin 200 delegenin akıllarının ve gördüklerinin gereğini yapacaklarına inanıyorum. Ben sizlerden destek istiyorum. Biz düğüne gider gibi kurultaya gideriz. Kurultay’dan önce berbere gider. Eğer berberde ‘değişim şart’ deniliyorsa bizim delegemiz kulağına söyleneni değil, kulağıyla duyduğunu yapar. Delegelerimize ‘Şunu yapın, bunu yapın’ demiyorum. Haftaya bugün Ankara’da olacaksınız. Ankara’ya gelmeden önce aklına ve vicdanına güvendiğiniz herkese cumhuriyetin 100. Yılında nasıl bir parti istiyorlar? Cumhuriyetin 100. Yılında bu parti bir kez daha muhalefette kalmasın diye, sokak ne diyorsa onun gereğini yapın ve bu partinin önünü açın”

“HEPİNİZE ZAFER VAAT EDİYORUM”

“Ben bugün büyüdüğüm kente, baba ocağına geldim. Bir yola çıktık yürüyoruz. CHP’nin İzmir’deki üyeleri ‘yürü derlerse’ önce partide sonra Türkiye’de iktidar olacağız. Biz partinin genel başkanlığına değil, Türkiye’nin iktidarına talibiz. Kurultayda ne sonuç alırsak alalım o salondan 81 partinin il başkanlarıyla, bütün delegelerle el ele dışarı çıkacağız. CHP baba ocağıdır. Baba evinin tapusu Ne Özgür Özel’indir ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne Bülent Ecevit’indir. Baba evinin tapusu sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ündür. Baba evinde ayrılık olmaz. Biliyoruz ki önce parti yönetimi sonra da başımızdaki iktidar değişecek. Hepinize değişim ve zafer vaat ediyorum. Ben size değişim vaat ediyorum”