CHP Foça’da Ayla Yılmaz aday olmayacağını açıkladı

» Büyük Manşet » CHP Foça’da Ayla Yılmaz aday olmayacağını açıkladı

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada ilçe kongresine 10 gün kala aday olmayacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongreleri hız kesmeden devam ederken Foça’da flaş gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Ege Saati TV’de Seval Aslan ile Kentin Gündemi programında yeniden aday  olup olmayacağı konusunu henüz netleştirmediğini söyleyen CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada seçime 10 gün kala aday olmayacağını açıkladı.

CHP Foça’nın ilk kadın başkanı olan Ayla Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerinden ödün vermeden 3,5 yıldır yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu görevler süreli görevlerdir. Ben de sorumluğunu üstlendiğim görevimi yerine getirmeye çalıştım. Benimle yol yürüyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Siyasette ben değil, biz olma yolunu seçerek çalışmalarımızı yapmaya çalıştık. Bu süre içinde yaşadığımız deprem, pandemi gibi olumsuz koşullarda bile görevimizi ihmal etmedik. İlçe başkanlığım döneminde yönetim kurulu üyelerime kadın ve gençlik kollarına, Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz ‘e, belediye çalışanlarına, meclis üyelerine, muhtarlarımıza ve Foçalılara destekleri için teşekkür ederim. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha da yüceltecek çalışmalar yapacaklarından hiç kuşkum olmayacaktır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak bundan sonra da onlara destek olmaya devam edeceğim. Özünde insan olan siyasette küslük, kırgınlık ve ben olmaz. Hep biz varız ve biz olmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.”

Ayla Yılmaz’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP Foça İlçe Kongresi’nde bugune kadar adaylığını açıklayan tek isim Esen Çeşmeci oldu. Foça’da sandık, 20 Ağustos’ta kurulacak.