Akbelenliler, iktidara sesini duyurmaya çalışıyor

» Çevre » Akbelenliler, iktidara sesini duyurmaya çalışıyor

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen Ormanları’nın katledilmesine karşı başlatılan direniş sürüyor. Alanda nöbet tutan köylüler, ağaçların kesimine engel olmak için mücadele ediyor. Bölgedeki mücadelenin süreceğinin altını çizen İkizköylü Aytaç Yaka, “4 senedir mücadele ediyoruz. 2 senedir çadırda yaşıyoruz. 2 sene önce yine askerin kötü muamelesiyle karşılaştık. Bize vatan hainiymişiz gibi davrandılar. Çamlarımızı evlatlarımızı […]

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen Ormanları’nın katledilmesine karşı başlatılan direniş sürüyor. Alanda nöbet tutan köylüler, ağaçların kesimine engel olmak için mücadele ediyor.

Bölgedeki mücadelenin süreceğinin altını çizen İkizköylü Aytaç Yaka, “4 senedir mücadele ediyoruz. 2 senedir çadırda yaşıyoruz. 2 sene önce yine askerin kötü muamelesiyle karşılaştık. Bize vatan hainiymişiz gibi davrandılar. Çamlarımızı evlatlarımızı kıydılar. Çamlar bizim için bir can, nefes. Biz doğamızı koruyoruz, doğamızı vatanının korumamak zuç mu. Biz suç işlemiyoruz. Bize ormana giremezsiniz dediler. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Çamlarımızı korumak için gittik ama bizi zorla ittiler. CHP’nin sözü geçmiyor. Şu anda AKP’ nin sözü geçiyor” diye konuştu.

“MENDİL KADAR YERİMİZ KALDI”

Mücadelenin biber gazıyla durdurulmaya çalışıldığını belirten Ayşe Çoban ise, “Biz köyler kaybolmasın şehir hayatına gidilmesin diye çabalıyoruz. Atalarımız bize bu memleketi bırakmış. Bizden sonra gelenlere de kalsın diye bir mücadeleye başladık. Bir ovamızı kömür var diye 10 liraya verdik zaten. Ama orda toprak olsaydı nesilden nesile kalırdı. Önümüzde mendil kadar yerimiz kaldı. Arazilerimizin içinde kuyularımız, bahçelerimiz, zeytinlerimiz var. Karşımızda biber gazı sıkanlar, su sıkanlar var. Bizim topumuz, bıçağımız, taşımız yok. Bize bu hale düşürenler hiç vicdan azabı çekmiyor mu? O zengin bir kefen bulursa toprağa girecek. Duysunlar bizim sesimizi, ağaçları kesmeyi bıraksınlar. Günah!” derken bir diğer köylü “Orman bakanlığına, valiliğe, vekillere sesleniyorum. Bizi kurtarsınlar, ağaçlarımızı kurtarsınlar. Vermiyoruz. Canımızın pahasına vermeyeceğiz” dedi.