CHP İzmir’in 2. bölgede neden oyları düştü?

» Ege Gündemi » CHP İzmir’in 2. bölgede neden oyları düştü?

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Ege Saati TV’de gazeteci Seval Aslan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kentin Gündemi’ programında, değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulunan Çapın, seçim sürecinden CHP içerisinde Türkiye İşçi Partisi için oy toplayan üyelerin olduğuna dikkat çekti. “BİR MİKTAR OYUMUZ, TİP’E GİTTİ” Başkan Çapın, “Parti olarak milletvekili seçimlerinde […]

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Ege Saati TV’de gazeteci Seval Aslan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kentin Gündemi’ programında, değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulunan Çapın, seçim sürecinden CHP içerisinde Türkiye İşçi Partisi için oy toplayan üyelerin olduğuna dikkat çekti.

“BİR MİKTAR OYUMUZ, TİP’E GİTTİ”

Başkan Çapın, “Parti olarak milletvekili seçimlerinde bizden Türkiye İşçi Partisi’ne oylar kaydı bu sebeple biraz oylarımız düştü. Maalesef parti içinde parti sadakati düşük arkadaşlar, bir kampanya yürüttüler. “Bir oy Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Bir oy TİP’e” diye bir kampanya yürütüldü. Maalesef bunu Saadet Partisi seçmeni değil partide üye olan bazı arkadaşlar yaptı. O yüzden bir miktar oyumuz Türkiye İşçi Partisi’ne gitti. Oyların düşme sebebi de budur yani yürütülen kampanyadır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olup sosyal medyada TİP’e oy kampanyası yürütenler için parti sadakati düşük tabiri kullanan Başkan Ertürk Çapın, “Bu kampanyayı yürüten kişilerle ilgili disiplin süreci de yaşandı. Parti üyesi olup böyle bir kampanya yürüterek Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmeninin ekmeğini yiyorlardı. Bu kişilere yönelik disiplin süreci başlatınca çok ağır eleştirilere maruz kaldım. Ben bu partinin ilçe başkanıyım, kim olursa olsun bir üye partiye oy vermeyin diyorsa gereğini o ilçe başkanı yapmak zorundadır bende ilçe başkanı olarak görevimi yaptım” dedi.

“ADAY OLUNMAZ ADAY YAPILIR”

Bornova’da güçlü bir örgüt birlikteliği olduğuna vurgu yapan Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, tekrar aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna önemli olanın birlikteliğin bölünmemesi olduğunu söyledi. Çapın, “Ben her zaman söylerim, aday olunmaz aday yapılır. Delegeler karar verir, benim aday olayım diye bir hakkım olamaz. Örgüte ben adayım diye gidilmez” açıklamasında bulundu.