İzmir’de onur yürüyüşüne polis müdahalesi

» Ege Gündemi » İzmir’de onur yürüyüşüne polis müdahalesi

İzmir Valiliği’nin, 11’inci Onur Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenecek etkinlikleri, ‘genel ahlakı koruma’ gerekçesiyle yasaklamasına rağmen bir grup Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanarak yürümek istedi. Dağılın uyarılarına uymayan grup üyelerine polis müdahale ederek çok sayı da gözaltı yapıldı. 5 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Aylin Aras sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda […]

İzmir Valiliği’nin, 11’inci Onur Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenecek etkinlikleri, ‘genel ahlakı koruma’ gerekçesiyle yasaklamasına rağmen bir grup Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanarak yürümek istedi. Dağılın uyarılarına uymayan grup üyelerine polis müdahale ederek çok sayı da gözaltı yapıldı.

5 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Aylin Aras sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gözaltı aracı içerisinden görüntü paylaşarak, “İzmir Barosu Yönetim kurulu üyemiz Av. Gamze Şimşek ve 4 meslektaşımız gözaltına alındı. Bir meslektaşımıza ters kelepçe takıldı. İnsanları sıkış tepiş araca bindiriyorlar” ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİLİĞİ ONUR HAFTASI ETKİNLİKLERİNİ YASAKLAMIŞTI

Öte yandan İzmir Valiliği, 11. Onur Haftası kapsamında yarın İzmir’de düzenlenecek toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş-pankart asma, protesto eylemi, piknik, şenlik, festival gibi tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurmuştu

İZMİR BAROSU’NDAN ÇAĞRI

Haber/Fotoğraf: Arif Enes Durak
İzmir’de onur haftası etkinlikleri kapsamında Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde ‘Onur Yürüyüşü’ yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı müdahalede, İzmir Barosu avukatları da bulunuyor.

Yaşanan olayların ardından İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada ‘gözaltılar serbest bırakılsın’ açıklaması yapıldı. İzmir Barosu’nun internet sitesinden yapılan yazılı açıkladama şu ifadelere yer verildi:

Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında, İzmir’de düzenlenen Onur Yürüyüşüne polis güçleri müdahale etmiş olup gözaltılar devam etmektedir. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gamze Şimşek ve üç meslektaşımızın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaşımız, hukuksuz bir şekilde, işkence yapılarak gözaltına alınmıştır. İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, müdahale sırasında, hastane ve emniyet süreçlerinde meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yanındadır. Hiçbirini birbirinden ayırmadan, şart ve kayıt koymadan, “ama”sız ve fakat”sız, temel hak ve özgürlükleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.