Meclis, İzmir halkından özür diledi

» Gündem » Meclis, İzmir halkından özür diledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu Kültürpark 4 No’lu Hol’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında yapıldı. Pazartesi günü yaşanan arbedenin ardından toplanan ilk kez toplanan meclis, tarafların birbirinden özür dilemesiyle başladı. “TARTIŞMALARI, İZMİR HALKINA YAKIŞIR ŞEKİLDE YÜRÜTMEK ZORUNDAYIZ” Diyaloglarda saygının elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Murat […]

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu Kültürpark 4 No’lu Hol’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında yapıldı. Pazartesi günü yaşanan arbedenin ardından toplanan ilk kez toplanan meclis, tarafların birbirinden özür dilemesiyle başladı.

“TARTIŞMALARI, İZMİR HALKINA YAKIŞIR ŞEKİLDE YÜRÜTMEK ZORUNDAYIZ”

Diyaloglarda saygının elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Pazartesi gün yaşanan tartışmalar sırasında istemediğimiz görüntülerle karşılaştık. Ne olursa olsun daha da tahammül ederek ve saygı göstererek tartışmaları İzmir halkına yakışır şekilde yürütmek zorundayız. CHP olarak daha dikkatli olacağımızı söylemek istiyorum. İzmir halkına izlemek durumunda bıraktığımız görüntülerden dolayı özür diliyorum” dedi. 

CHP’li Aydın’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Pazartesi günü yaşanan o talihsiz olaydan dolayı içtenlikle özür diliyorum. Her gruptaki meclis üyesi arkadaşımız İzmir’in menfaati için burda. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın ister bizim grup mensubu ister diğer grup mensubu olsun zarar görmesini istemeyiz. O gün anın vermiş olduğu stresten kaynaklı istenmeyen görüntüler yaşandı. Kimseye zarar vermek amaçlı bir davranış değildi. Tüm İzmirlilerden bu görüntüyle karşılaştıkları için özür dilerim” ifadelerini kullandı. 

“MECLİSİN SEÇKİN ÜYELERİ, İZMİR HALKINA YAKIŞAN TEMSİL GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEDİ”

MHP Grup Başkanvekili Hakan Şimşek ise meclis üyelerinin temsil görevini İzmir halkına yakışır şekilde yerine getirmediğini söyledi. Şimşek, “Pazartesi akşamı mecliste olan kargaşanın ülke basınında da görüntüleri yayınlandı. İşin özünde olaylar hiç de orda görüldüğü gibi değildi ama İzmir meclisinin seçkin üyeleri, İzmir halkına yakışan temsil görevini yerine getiremedi. Biz yatıştırıcı samimi duygularla müdahalemizi yaptık. Biz yapamadıklarıyla yargılanmasını isteriz. İzmirlilerden o görüntüleri hafızalarından silmesini rica ediyorum. İzmir meclisi bir daha asla size layık olmayan görüntülerle karşınıza çıkmayacaktır” diye konuştu. 

“HARARETLİ BİR TOPLANTI OLDU. HEPİMİZ ÜZÜLDÜK”

Kararların hep birlikte alınması gerektiğini belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, “4 yılımızı geriden bıraktık. Bu kent için hep birlikte yol gösterici biçimde kararlar almaktayız. Zaman zaman farklı görüşlerimiz olmakta. Pazartesi daha hararetli bir toplantı oldu. Hepimiz üzüldük. Dileğimiz İzmirimize bu görüntüleri yaşatmamak” dedi. 

CHP’li Memet Maltepe’nin yere düşürülmesi ile ilgili konuşan AK Parti Grup sözcüsü Hakan Yıldız ise, “Kavgayı ayırmak için gittiğimiz mücadelede istemediğiniz şeyler yaşadık. Yaşanan hadiseden dolayı kusura bakmamalarını rica ediyorum. Burada fikirlerimizi söyleyebiliriz ancak yaklaşımlarımızı fiziksele taşımamak gerekir. Benim de fiziksel şiddete dönüştürme tavrım hiçbir zaman olmadı. Şahsım ve grubum adına yaşananlardan özür dilerim” derken, CHP Grup üyesi Memet Maltepe ise AK Partili üyenin özrünü kabul ederek “Uzun zaman mecliste tartıştık, konuştuk. Niyetim sadece Hüsnü Beyi sakinleştirmekti. Ben de şahsım adına böyle bir şey yaşandığı için özür diliyorum. Arkadaşım nasıl kardeş olarak özür dilediyse biz de bir abi olarak kendisinden kusura bakmamasını rica ediyorum” dedi. 

Meclis başkanlığını yürüten Özuslu ise, “Dokuz meclisimiz daha var. İzmir için söyleyeceğimiz sözleri birbirimize saygı içinde yapmalıyız”  diye konuştu.