Kantocu Nurhan Damcıoğlu’na son görev

» Gündem » Kantocu Nurhan Damcıoğlu’na son görev

İzmir’de yaşayan 82 yaşındaki ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, pazartesi günü kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Damcıoğlu için İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Damcıoğlu’nun ailesi ve sevenleri katıldı. Törende konuşan Nurhan Damcıoğlu’nun yeğeni Yağmur Damcıoğlu, halasının vefayıtla bir dönemin kapandığını […]

İzmir’de yaşayan 82 yaşındaki ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, pazartesi günü kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Damcıoğlu için İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Damcıoğlu’nun ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Nurhan Damcıoğlu’nun yeğeni Yağmur Damcıoğlu, halasının vefayıtla bir dönemin kapandığını belirterek, “Halam çok enerjik, hayat dolu bir insandı. Seyirci ile inanılmaz farklı bir iletişimi vardı kendi şahsına özel. Seyirci arasına iner onlara sataşır, yakalarından çeker yaşlıların çocukların mutlaka bambaşka bir iletişim içerisinde kendini var eder ve onlarla bunu paylaşırdı. Ve inanılmaz emekçi, çalışkan ve dakik biriydi. Kendisi Türk Tiyatro tarihinin bir öğesi idi. Onunla birlikte sadece bir dönem kapandı. Biz onu kanto kraliçesi olarak bilsek de sanat hayatına 1951 yılında Devlet Tiyatrosunda başladı. Halam, bir kurum sanatçısı değil gönüllere taht kurmuş milyonların kalbini kazanmış bir halk sanatçısıydı. Çoğu coğrafyanın kaderinde olduğu gibi halam, mesleğini icra ederken bir çok yasaklamaya ve sansüre maruz kaldı” dedi.

“ONU GÖRDÜĞÜ ZAMAN HERKESİN YÜZÜ GÜLERDİ”

Anma töreninde konuşan Başkan Soyer ise, “Türkiye’nin en güzel, en büyük sanatçılarından biri, Türkiye’nin neşesiydi. Türkiye’nin sevinç kaynağıydı. Onu gördüğü zaman herkesin içinde çiçekler açardı, yüzü gülerdi. Dolayısıyla çok büyük bir kayıp. Tüm sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.