CHP İzmir’de seçim analizi

» Ege'den Haberler » CHP İzmir’de seçim analizi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun önderliğinde basının karşısına çıkan il yönetim kurulu, seçim öncesinde, seçim sırasında ve sonrasında ortaya konulan performansları anlatıldı. SANDIK GÜVENLİĞİ 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde de kamuoyunun aklını sık sık kurcalayan soruların başında gelen sandık güvenliğine dair değerlendirmelerde bulunan Eğitimden Sorumlu İl Sekreteri İlhan Akaltun ise, İzmir’in bu konuda […]

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun önderliğinde basının karşısına çıkan il yönetim kurulu, seçim öncesinde, seçim sırasında ve sonrasında ortaya konulan performansları anlatıldı.

SANDIK GÜVENLİĞİ

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde de kamuoyunun aklını sık sık kurcalayan soruların başında gelen sandık güvenliğine dair değerlendirmelerde bulunan Eğitimden Sorumlu İl Sekreteri İlhan Akaltun ise, İzmir’in bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimiz andan itibaren eksik olan çalışmalarımızı bir start vererek bir seferberlik başlatarak eğitim seferberliği sonucunda yüzde18 olan yüzde 56 bandına taşıyarak İstanbul’dan sonra Türkiye’de 2. Sıraya yerleştik. 2022 yılından itibaren parti okulu eğitmenleri genel merkez adına tek tek arayarak bir havuz oluşturduk hem asil hem yedek. Daha sonra okul ve kat sorumluları havuzunu oluşturduk. 5 nisandan parti okulu tarafından sandık güvenliği ile ilgili eğitim modeli geldi. 5 Nisan’dan itibaren seferberlik başlattık. 50-60 kişilik sınıflarda öncelikle asiller olmak üzere eğitim verdik. Hiçbir sorun yaşamadık 1438 okul sorumlusu 19 bin 794 eğitim verdiğimiz kişi sayısı. İzmir’de bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık.”

10 BİN SANDIKTA SADECE 18 EKSİK SANDIK GÖREVLİSİ

İzmir’de yaklaşık 10 bin sandıkta görevine gelmeyen sadece 40 asil sandık görevlisi olmadığını belirten Aslanoğlu, “Yaklaşık, 10 bin sandığımız vardı. 10 bin sandığımızda sabah görevine gelmeyen 40 asil arkadaşımız var. Binde 5. Yedek arkadaşlarımızdan 31 tanesi gelemedi 31 kişinin yerine 18 tane sandıkta sandık kurulu başkanı sandık kurulunu eksik tamamlamıştık. 10 bin sandıkta 18 sandıkta kavga edilmesine rağmen maalesef sandık görevlisi oturtulmamıştır. O 18 sandığa da müşahitlerimizle müdahil olmuştur” dedi

İZMİR, KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

Aslanoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir, Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmıştır. Erdoğan’dan 1 milyon 20 bin fazla oy almıştır. Eğer seçim sadece İzmir’de olsaydı açık araydı seçim. Sonuçlara baktığımızda İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka il. Hatta 11 Büyükşehir Belediyesi’nde, İstanbul’u saymazsak 9’unu toplasak İzmir kadar fark oluşturmuyor. İzmir’deki artı oya ulaşan başka şehir yok.

İzmir oyunu 2019 seçimlerine göre 6,9 artırmıştır. Her seçimin dinamiği farklı. Milletvekili olarak seçimde bir önceki seçimin hemen hemen aynısı sonuçlar, ciddi bir oy artışımız yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde düşüş var. Son çekilen Cumhurbaşkanı Adayları oldu, çekilmeyip Sayın Erdoğan’a destek olan oldu. Kiraz ve Kemalpaşa’da sadece Erdoğan’ın arkasında kaldık, 28 ilçede önde göğüsledik. Metropol ilçelerinin tamamı ve kırsaldaki ilçelerimiz oylarını yükseltmiştir. Oylarını yükselten ilçelerimize Kiraz ve Kemalpaşa da dahildir ama Erdoğan’ın gerisinde kalmıştır.”