Manisa’yı sel vurdu

» Ege Gündemi » Manisa’yı sel vurdu

Manisa‘nın Sarıgöl ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Yağmurun neden olduğu selde Çınarlı Dere ile Koca Çayı taşarken, ilçede Baharlar, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Tekeliler, Bahadırlar, Yukarıkoçaklar, merkez, Aşagıkoçaklar ve Emcelli Mahalleri’nde yüzlerce dekarlık tarım arazisi ise sular içinde kaldı. Sarıgöllü üzüm üreticisi Ahmet Tosun, “Üzüm bağlarının içlerine girmek mümkün değil. Her yer […]

Manisa‘nın Sarıgöl ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Yağmurun neden olduğu selde Çınarlı Dere ile Koca Çayı taşarken, ilçede Baharlar, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Tekeliler, Bahadırlar, Yukarıkoçaklar, merkez, Aşagıkoçaklar ve Emcelli Mahalleri’nde yüzlerce dekarlık tarım arazisi ise sular içinde kaldı.

Sarıgöllü üzüm üreticisi Ahmet Tosun, “Üzüm bağlarının içlerine girmek mümkün değil. Her yer 15-30 santimetrelik millerle doldu. Millerin nasıl temizleneceğini de bilmiyorum. İlaçlama zamanında nasıl ilaçlama yapacağız diye kara kara düşünüyorum” dedi. 

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar belirleme çalışmalarına başladı.