YSP İzmir Milletvekili İbrahim Akın mazbatasını aldı

» Ege'den Haberler » YSP İzmir Milletvekili İbrahim Akın mazbatasını aldı

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde İzmir 2. Bölge’den aday gösterilerek Meclis’e giren İbrahim Akın, Alsancak 10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı önünde mazbatasını teslim aldı. Törene, Akın’ın yakınlarının yanı sıra Yeşil Sol Parti İzmir İl Başkanı Berna Çelik de katıldı. Seçim sonuçlarında alınan başarının ortak başarı olduğunu söyleyen Akın, “14 Mayıs’ta yapmış olduğumuz seçim […]

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde İzmir 2. Bölge’den aday gösterilerek Meclis’e giren İbrahim Akın, Alsancak 10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı önünde mazbatasını teslim aldı.

Törene, Akın’ın yakınlarının yanı sıra Yeşil Sol Parti İzmir İl Başkanı Berna Çelik de katıldı.

Seçim sonuçlarında alınan başarının ortak başarı olduğunu söyleyen Akın, “14 Mayıs’ta yapmış olduğumuz seçim sonrası milletvekilliğini kazanmış bulunuyoruz. Mazbatamızı verdiler ancak bunun hala eksik olduğunu düşünüyorum. Bunu tamamlamak üzere 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlere bütün halkımızı sandığa çağırıyorum.  Ben sokakta yürüttüğümüz mücadeleyi mecliste yürütmek üzere, bu mazbatanın hepimizin ortak hikayesi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu başarı hepimizin başarısıdır. Bundan sonra yürüteceğimiz çalışmanın da ortak olacağını düşünüyorum. Ben 10 Ekim katliamında oradan sağ çıkan insanlardan birisiydim. Birçok arkadaşımızı kaybettik, birçok arkadaşımız yaralandı. 10 Ekim katliamı anısına yapılmış bu anıtın önünde konuşmak da çok anlamlı. Böyle katliamların tekrar yaşanmaması için mücadele edeceğimi ve mücadelede artık barış içerisinde özgürce, eşit koşullarda, bir arada yaşayacağımız bir cumhuriyetin olmasını istiyorum ve mücadelemizi bunun için sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.