Yeşildağ: Aradaki 1 Milyar doları Tayyip abi indirdi

» Gündem » Yeşildağ: Aradaki 1 Milyar doları Tayyip abi indirdi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve iş adamı kimliğinin yanında yeraltı dünyası ile yakın ilişkileri olduğu bilenen Muhammet Yakut’un iddia ve ifşaatlarının yer aldığı videoların ardından iktidarın hiç de hoşuna gitmeyecek bir video daha sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın […]

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve iş adamı kimliğinin yanında yeraltı dünyası ile yakın ilişkileri olduğu bilenen Muhammet Yakut’un iddia ve ifşaatlarının yer aldığı videoların ardından iktidarın hiç de hoşuna gitmeyecek bir video daha sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşi olan Ali Yeşildağ’ın Antalya Havalimanı ihalesine ilişkin yolsuzluk iddiaları ve itiraflarını içeren video, hükümetin ve 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere hazırlanan Erdoğan’ın canını fena halde sıkacak gibi görünüyor.

Ali Yeşildağ ilk videoda, kendisinin de dahil olduğu organizasyon sayesinde Antalya Havalimanı işletmesinin Çelebi Holding’in elinden hileyle alınıp işadamı İbrahim Çeçen’e verilmesine ilişkin iddaları paylaştı.

Yeşildağ, “Çelebi Holding, Antalya Havalimanı için 4 milyar dolar teklif verdi. 5 milyar dolara kadar çıkacaklardı. Verdikleri ihale dosyasından evrak çalıp, eksik evrak diye Çelebi Holding’i ihaleden eledik. İbrahim Çeçen’e 3 milyar dolara ihale verildi. Aradaki 1 milyar doları Tayyip Abi indirdi” dedi.

“EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ, PARANIZI ÇALIP SONRA SİZE KENDİSİNİ ALKIŞLATMASIDIR”

“Tayyip abinin en büyük özelliği, paranızı çalıp sonra size kendisini alkışlatmasıdır” diyen Ali Yeşildağ, yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 3 milyar dolarlık ihaleyi kamuoyuna büyük başarı gibi anlatıp alkış aldığını anlattı.

YEŞİLDAĞ KARDEŞLER KİMDİR?

Söz konusu İddiaların sahibi Ali Yeşildağ 1961 Rize doğumlu. Yeşildağ’ın 1990 yılından itibaren halı saha işletmeciliği, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğu biliniyor.

Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşidir.

Ali Yeşildağ’ın abisi Hasan Yeşildağ ise Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ve 24 ile 360 televizyonlarının sahibidir.

Zeki Yeşildağ ve Hasan Yeşildağ’ın öz kardeşi olduğunu söyleyen Ali Yeşildağ, söz konusu iddiaları içeren videoyu Youtube’ta FETÖ firarisi Cevheri Güven’in kanalında yayınladı.