Sinan Oğan, Bakan Soylu’ya İzmir’den seslendi

» Gündem » Sinan Oğan, Bakan Soylu’ya İzmir’den seslendi

Ata İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir ziyareti kapsamında tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, İzmir 1. ve 2. bölge milletvekili adayları, partililer ve vatandaşlar yer aldı. “BİZ, TÜRKİYE’NİN SELAMETLE SEÇİME GİTMESİNİ İSTİYORUZ” Ziyaret sırasında basın mensuplarına gündeme dair […]

Ata İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir ziyareti kapsamında tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, İzmir 1. ve 2. bölge milletvekili adayları, partililer ve vatandaşlar yer aldı.

“BİZ, TÜRKİYE’NİN SELAMETLE SEÇİME GİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Ziyaret sırasında basın mensuplarına gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Ata İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun siyasi tansiyonu yükseltme çabalarına uymayacaklarını belirterek, “Bugün İzmir’de, dün Manisa ve Aydın’da olduğu gibi büyük bir ilgiyle ve alakayla karşılaştık İzmir halkına ve gençliğine bu ilgi için teşekkür ediyoruz. Anket şirketlerini buraya davet ediyorum. Anket şirketleşti bizimle İzmir’de bir gün geçirsinler ve daha sonra anketlerini tekrar gözden geçirsinler. Biz, 14 Mayıs gün Türkiye’nin selametle seçime gitmesini istiyoruz. Ancak görüyoruz ki önceki gün Süleyman Soylu bu seçimi darbe girişi olarak nitelendirdi. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlere gölge düşürecek açıklamalar yaptı. Buradan ikisini de uyarıyorum kimse seçime gölge düşürecek ve çatışma ortamını tetikleyecek bir davranış içinde bulunmasınlar. Biz harbe değil seçime giriyoruz. Türkiye ilk kez seçime girmiyor. Bütün vatandaşlarımızın sandıklara sahip çıkmasını, seçimlere sakinlik ve huzurun korunası için azami dikkati göstermesini istirham ediyorum. Bu çerçevede bizi başlatmış olduğumuz cumhurbaşkanı adayları arasındaki görüşme trafiğine Sayın Erdoğan’ın cevapsız kalmasının ne kadar yanlış olduğunun da bir kez daha ortaya çıktığını görüyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Biz cumhurbaşkanı adayları konuşabilmeliyiz. Cumhurbaşkanı adayları konuşabilirse Türkiye’deki deki siyasi tansiyon düşer. Korkarım ki Sayın Erdoğan ve Süleyman Soylu Türkiye’deki siyasi tansiyonu yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak biz bir o kadar sakin ve sükûnet içinde olacağız. Ama bu, oylarımıza sahip çıkmayacağımız anlamına gelmesin” dedi.

“ÖZDAĞ VE BEN, BU ÜLKENİN TAŞIYICI KOLONLARIYIZ”

Sinan Oğan, yurttaşları sandıklara sahip çıkmaya davet ederek, şu ifadeleri kullandI:

“Bugün valilere talimat verildiğini ve alternatif bir YSK sisteminin AK Parti tarafından kurulmaya çalışıldığını öğrendik. Buradan uyarıyoruz Türki milletinin iradesinin sütüne ikinci bir irade kurmaya kimse koymaya çalışmasın. Yabancı seçmenlerin de Türki milletinin iradesinin üstünde davet edilerek hatta Suriye’ye gidenlere geri gelsin oy kullansın diye davetler yapıldığını duyuyoruz. Bunlar, Türk milletinin geleceği üzerinde tahakküm kurmaya çalışan fikirlerdir. Biz, ülkemizde yabancı istemiyoruz dediğimizde bugünleri gördüğümüz içindi. Yabancıdan kastımız turist değil, kaçaktır. Ülkemizi sömürmeye gelen ve düzenli bir asker gibi sınırlarımızdan kaçak girenlerdir. O sebeple hem Sayın Ümit Özdağ hem de ben bu ülkenin taşıyıcı kolanlarıyız ve Türki milletinin sigortasıyız. Türk milletini de bu sigortaya sahip çıkmaya davet ediyorum.