Yanan ‘Folkart’, yüksek teknolojili kent peyzajı ödülü’ almıştı

» Ege Gündemi » Yanan ‘Folkart’, yüksek teknolojili kent peyzajı ödülü’ almıştı

Narlıdere’deki Folkart Sitesi’nde dün gece yaşanan yangın felaketinin ardından sitenin 2020 yılında yüksek teknolojili kent peyzajı ve mimarlık alanında iki ödül aldığı ortaya çıktı. ‘Akıllı bina’ olarak pazarlanan sitenin ödül almasının ardından ise Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:  “Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden biridir. […]

Narlıdere’deki Folkart Sitesi’nde dün gece yaşanan yangın felaketinin ardından sitenin 2020 yılında yüksek teknolojili kent peyzajı ve mimarlık alanında iki ödül aldığı ortaya çıktı. ‘Akıllı bina’ olarak pazarlanan sitenin ödül almasının ardından ise Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden biridir. İnşaatına başladığımız 2007 yılından yaşamın başladığı 2009 yılına kadar tüm ekibimizle özverili bir çalışma gerçekleştirdik. 

Günümüzden yaklaşık 10 yıl önce yaşamın başladığı bir proje hala çok anlamlı ve özel bulunarak ödüle layık görülüyor. 2019 yılı sonlarına doğru ödül kazandık. Bu bizi gururlandırıyor. Projede emeği geçen başta Mimar Emre Arolat ve peyzajının tasarımında imzası bulunan Mimar Deniz Aslan olmak üzere, projede katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” 

Sitenin tanıtım kataloğunda, merkezi yangın ihbar ve uyarı sistemi, daire içinde yangın algılama ve ihbar sistemi, doğal gaz, duman ve yangın dedektörleri, otopark alanlarında karbonmonoksit gaz dedektörü ve uyarı sisteminin olduğu belirtilmişti. Yangının ardından ise bina kullanılamaz hale geldi.