Çerçioğlu: 14 Mayıs’tan sonra sorunların hepsi bitecek

» Manşet » Çerçioğlu: 14 Mayıs’tan sonra sorunların hepsi bitecek

Haber: Simge ARICAN 14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala Ege Saati’ne özel açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üretim, tarım ve hayvancılığa çok önem verdiğini söyleyerek Aydın BŞB olarak da aile ekonomisini destekleyen politikalar izlediklerini söyledi. Çerçioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tarıma, hayvancılığa, […]

Haber: Simge ARICAN

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala Ege Saati’ne özel açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üretim, tarım ve hayvancılığa çok önem verdiğini söyleyerek Aydın BŞB olarak da aile ekonomisini destekleyen politikalar izlediklerini söyledi.

Çerçioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tarıma, hayvancılığa, çok büyük destek vereceğini ifade ediyor. 10 büyükbaş ve 10 küçükbaş hayvanın hibe edileceğini söyledi. Özellikle girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu maliyetlerin aşağı çekileceğini, sütle destekleme primlerinin verileceğini söyledi. Eğer süt fiyatlarını destekleme olursa, süt ürünlerinde de düşüş yaşanacak. Bunların büyük projeler halinde 81 ilde hayata geçirileceğini de ifade etti. Biz de Aydın BŞB olarak kadınlarımıza hibe koyun dağıtıyoruz ki aile ekonomisine katkıda bulunalım. Bunları çok önemsiyoruz” dedi.

“KELİMELER YETMİYOR

Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirdiği Adıyaman ziyaretinde değinen Özlem Çerçioğlu, oradaki acıların ve zorlukların hala devam ettiğini dile getirdi.

“Orada tablo hala çok acı. Ne şanssızlık ki yağmur çok kuvvetliydi, dolu ve fırtına vardı. İnsanların çadırları uçmuş, içlerini su basmış. İki döşeği bir yorganı varken onlardan da olmuşlar. Hala daha konteynerleri yok. Bunu anlatmak o kadar güç ki… Televizyonda izlediklerimiz bir şey değil, oraya gidip o insanların dramını acısını görmeniz gerekiyor. Onlarla beraber olmaktan mutluluk duydum ama kalbimde çok acı vardı. Özellikle kadınlar ve çocuklar çok perişan durumda. Banyo yapamadıklarını ifade ediyorlar. Kelimeler yetmiyor” diyen Başkan Çerçioğlu, Aydın BŞB ve ilçe belediyeleri olarak diğer tüm CHP’li belediyelerin desteğiyle bölgeye konteyner gönderildiğini ancak bunun tek başına yeterli olmadığını da belirtti ve sözlerini şöyle noktaladı:

İnşallah 14 Mayıs’tan sonra sorunların hepsi bitecek. 13. Cumhurbaşkanımız da vatandaşlara seçimlerden sonra hemen deprem bölgesinde gereken her şeyin yapılacağını ifade etti. Oradaki insanlar seçimle uğraşacak durumda değiller. Onlar kendi yaşam mücadelesini veriyorlar. Bir çocuk okula gidemiyor. Soğuk havada bir çadırda hayat geçiriyorlar. Yemek pişiremiyorlar. Yemek kuyruğunda en az 2 saat beklediklerini söylüyorlar. O da yemeği bulabilirlerse. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’n çok büyük ilgi vardı. Bu konuda halkımıza güveniyorum