CHP 2. Bölge 11. Sıra adayı Helil İnay Kınay kimdir?

» Ege'den Haberler » CHP 2. Bölge 11. Sıra adayı Helil İnay Kınay kimdir?

CHP’de milletvekili aday listesi belli olurken Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi BDK Üyesi Helil İnay Kınay, İzmir’de 2. Bölge 11. Sıra’dan  aday gösterildi. HELİL İNAY KINAY KİMDİR? 1977 Uşak doğumlu olan Emine Helil İnay Kınay, Orman mühendisi bir baba, devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak eğitimimi ülkenin farklı kentlerinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği […]

CHP’de milletvekili aday listesi belli olurken Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi BDK Üyesi Helil İnay Kınay, İzmir’de 2. Bölge 11. Sıra’dan  aday gösterildi.

HELİL İNAY KINAY KİMDİR?

1977 Uşak doğumlu olan Emine Helil İnay Kınay, Orman mühendisi bir baba, devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak eğitimimi ülkenin farklı kentlerinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kınay yine anı üniversitede yüksek lisans eğitimi aldıktan somra kamuda çevre mühendisi olarak 23 yıl görev yaptı.

2002 yılından itibaren CMO İzmir Şubesinde yönetim kurulunda ve komisyonlarda görev aldı. 2012-2022 yılları arasında şube başkanlığı görevini yürüttü.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli STK ve platformlarda gönüllü çalışmalar yapan Emine Helil İnay Kınay,  hayatımın her döneminde eşitliği, adaleti, özgürlüğü savundu. TMMOB ÇMO İzmir Şubesi’nde 10 yıl yönetim  kurulu üyeliği ve 10 yıl şube başkanlığı görevlerinde bulunan Kınay; Aliağa’dan, Bergama’ya, Gaziemir’den,  Yarımadaya, Ege Bölgesi’nde, işlenen her türlü kent suçlarına karşı mesleki, hukuki ve toplumsal mücadelelerin içerisinde yer aldı.

Kınay, halen İktidarın bilimden, doğadan, kamudan, uzmanlıktan, liyakattan, ahlaktan uzak yürüttüğü politikalarla doğa, toplum, yaşam addevam ediyor.

Melih ile hayat arkadaşı, Eren ve Derin’in annesi ve yol arkadaşıdır.