Menemen Belediyesi’nde bir vatandaş vuruldu!

» Ege Gündemi » Menemen Belediyesi’nde bir vatandaş vuruldu!

Arif Enes DURAK / EGE SAATİ Olay akşam saatlerinde Menemen Belediyesi’nde meydana geldi. Geçmişte Menemen Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde bekçi olarak çalışan Ramazan Ediz isimli şahıs, yeniden iş istemek için belediyeye gitti. Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile görüşmek istediğini söyleyen Ediz, korumalar tarafından dışarı atılmak istendi. Dışarı çıkmamakta direnen Ediz’in, yaşanan arbede de Pehlivan’ın […]

Arif Enes DURAK / EGE SAATİ

Olay akşam saatlerinde Menemen Belediyesi’nde meydana geldi. Geçmişte Menemen Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde bekçi olarak çalışan Ramazan Ediz isimli şahıs, yeniden iş istemek için belediyeye gitti. Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile görüşmek istediğini söyleyen Ediz, korumalar tarafından dışarı atılmak istendi. Dışarı çıkmamakta direnen Ediz’in, yaşanan arbede de Pehlivan’ın koruma polisi tarafından silahla bacağından vuruldu.

Ramazan Ediz yaşananları tek tek Ege Saati’ne anlattı. İş istemek için akşam saatlerinde belediyeye gittiğini söyleyen Ediz, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı;

“Menemen Belediyesi’nde daha önce çalışan bir personeldim. Cezaevine girdim çıktım, iş istemek için belediyeye gittim. Kapıdan girdikten sonra bir anda 5-6 kişi üzerime saldırıp beni dışarı çıkarmak istedi. Kim olduklarını bilmiyorum. Ben de çıkmamak için direndim. Oradakilerden biri belinden silah çıkardı. Ben de cebimden bıçak çıkardım. silahı çıkaran kişi bacağıma ateş etti.”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın olay anında belediyede bulunduğunu söyleyen Ediz, “Saati tam olarak bilmiyorum akşam saat 6-7 gibiydi. Aydın Pehlivan oralardaydı” dedi.

“BELEDİYE İÇİN HAPİS YATTIM BEN”

Geçmişte Menemen Belediyesi’nde Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde bekçi olarak çalıştığını belirten Ramazan Ediz, “Temizlik müdürlüğünde bekçilik yapıyordum, devlet malını korudum o yüzden kavga çıktı. Ben 10 sene yattım, belediye için 10 sene cezaevinde yattım ben” ifadelerini kullandı.

Bacağından yaralanan Ramazan Ediz, Menemen Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ediz, sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesinin yanında olduğunu söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Menemen Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bu akşam mesai bitiminde Belediye binamıza girmek isteyen 3 saldırgan, demir korkuluklardan atlayarak bahçeye girdi. Güvenlik ve polis memurunun uyarısına bıçak çekerek karşılık veren saldırganlardan biri, polisin biber gazı ile müdahalesine rağmen saldırmaya devam etti. Bunun üzerine koruma polisi, daha öncede çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan şüpheliyi baldırından tek kurşunla vurarak etkisiz hale getirdi. Ambulansla Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şüphelinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi” denildi.