Başkan Ayhan: Türkiye yeni bir siyasi anlayışa kavuşacak

» Özel Haber » Başkan Ayhan: Türkiye yeni bir siyasi anlayışa kavuşacak

Haber: Ece Azak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 6. gününde Geleceğin Dirençli Şehirlerinde Yerelden İktisadi Kalkınma Belediye Başkanları Buluşması kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından CHP’li belediye başkanları bir araya geldi. Kongre kapsamında düzenlenen buluşmaya katılan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ege Saati’ne özel açıklamalarda bulundu. “İKİNCİ YÜZYILA IŞIK TUTACAK” İzmir İktisat […]

Haber: Ece Azak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 6. gününde Geleceğin Dirençli Şehirlerinde Yerelden İktisadi Kalkınma Belediye Başkanları Buluşması kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından CHP’li belediye başkanları bir araya geldi. Kongre kapsamında düzenlenen buluşmaya katılan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ege Saati’ne özel açıklamalarda bulundu.

“İKİNCİ YÜZYILA IŞIK TUTACAK”

İzmir İktisat Kongresi’nin Türkiye tarihindeki önemine vurgu yapan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaştan yeni çıkmış bir ülkeyi İktisat Kongresi’ne taşıması çok önemli” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” sözünü hatırlatan Başkan Ayhan, “Özellikle son 20 yılda ekonomi politikaları bu halde, dünyadan kopuk, tarımda gıdada bile kendi kendine yetemeyen bir ülke olmuşken İktisat Kongresi’nde alınan kararların ikinci yüzyılda Türkiye’nin ekonomi politikalarına ışık tutacağını düşünüyorum. Çok anlamlı oldu” diyerek, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

“TÜRKİYE YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞA KAVUŞACAK”

13. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine 58 gün kala seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ayhan, “İkinci yüzyıla girerken Türkiye’nin iktisat politikaları ile birlikte siyasi anlayışı da değişecek. Kavga kültüründen uzaklaşacağız. Çok kısa bir süre sonra Türkiye yeni bir iktidarla birlikte yeni bir siyasi anlayışa kavuşacak” dedi.

“KAVGA KÜLTÜRÜNDEN UZAKLAŞACAĞIZ”

“Kavga kültürü ile etrafındakilerin karşısında bir düşman yaratarak kendi kitlelerini yanında sımsıkı tutma çabası içerisinde olan iktidar artık iktidardan düşecek” diyen Başkan Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet İttifakı ile birlikte sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü öne çıkaran, herkesi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen büyük bir Türkiye Cumhuriyeti ailesini kurmak isteyen Millet İttifakı ile birlikte hem iktisadi hem siyasi alanda dezavantajlı gruplardan kadın haklarına kadar; iklim krizinden tutun da gıda krizine kadar bütün sorunlara tüm Türkiye’nin tüm siyasi kimliklerin ortaklaşa çözüme kavuşturacağı iktidarı en kısa zamanda Türkiye’ye kavuşturacağız.”