Bezircilioğlu: Seçimi kazanacağız, aksini düşünmüyoruz

» Ege'den Haberler » Bezircilioğlu: Seçimi kazanacağız, aksini düşünmüyoruz

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen il başkanı Sinan Bezircilioğlu, Millet İttifakı’nda tedirginliğin ortadan kalktığını söyledi. İzmir genelinde 3 Mart sonrası İYİ Parti’ye gösterilen ilginin de arttığını ifaden eden Başkan Bezircilioğlu, hem partinin hem altılı masanın daha da güçlendiğini belirtti. Bezircilioğlu, “Genel başkanımız, siyasi zekası ile hem altılı masayı hem ortak adayı güçlendirdi. İki büyükşehir […]

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen il başkanı Sinan Bezircilioğlu, Millet İttifakı’nda tedirginliğin ortadan kalktığını söyledi. İzmir genelinde 3 Mart sonrası İYİ Parti’ye gösterilen ilginin de arttığını ifaden eden Başkan Bezircilioğlu, hem partinin hem altılı masanın daha da güçlendiğini belirtti. Bezircilioğlu, “Genel başkanımız, siyasi zekası ile hem altılı masayı hem ortak adayı güçlendirdi. İki büyükşehir başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da bu süreci güçlendirdi. Bizim ikinci bölgede 5, birinci bölgede 4 olmak üzere toplam 9 milletvekili hedefimiz var. İzmir solun kalesi değil. Milletvekilliği seçimlerinde CHP ile eşit seçime gireceğiz. İzmir halkı demokrattır. İzmir, 81 il içinde İYİ Parti’nin en kolay büyüyeceği siyasi iklime sahip kent. Ben İzmir’den çok umutluyum. Perşembenin gelişi çarşambadan belli derler. Görünen köy de kılavuz istemez. Biz Millet İttifakı olarak bu seçimi kazanacağız. Aksi düşünülemez. “ dedi. 

“GERÇEK NİZAMİYLE SEÇİLEN TEK BAŞKANIM” 

Parti dinamiklerini değerlendiren Bezircilioğlu, “İzmir’de gerçek nizamiyle seçilen tek başkan benim. Parti içinde de hiçbir il ve ilçe başkanı atamayla gelmedi. Koltuğa oturduğum an bir an bile tereddüt etmedim. Ben gücümü koltuktan alan biri değilim. Koltuğa güç vermeye geldim. Hiç kimseyle problemim yok. Siyasetin mayası insandır. Şimdiye kadar birçok yerde bulundum. Memleketi düzlüğe çıkarmak için çalışıyoruz. Bana verilen görev, İzmir’de herkesi bir araya getirerek ve kucaklayarak İYİ Parti’yi tek yumruk yapmak. Hiçbir parti tek yumruk değildir ama İYİ Parti tek yumruk olacak. Biz hiçbir ilçe başkanını, il başkanını atama ile getirmedik. Her yerde kongre yaptık. Demokrasi tecelli etti ama her kongrenin kazananı kaydedeni var” diye konuştu. 

“5 YILDA ÜLKEYE UMUT OLDUK” 

İYİ Parti’nin kısa süre içinde ülkeye umut olduğunu vurgulayan Bezircilioğlu, “Türkiye’de en büyük 3 parti var. AK Parti, CHP ve biz. 5 yıllık süreçte herkesin ensesinin karardığı bir dönemde kurulmuş, ülkenin ucube sistemden kurtulması için umut olmuş bir partiyiz. Tabii ki siyasi partinin oturması için bir sürenin geçmesi lazım. Bizim en büyük avantajımız bu partiyi kuran kişiler herhangi bir ikbal beklentisi olmadan, torunlarının geleceğini düşünen cesur ve naif insanlar partisi. O yüzden Cesurlar Hareketi de diyoruz. Üyelerinin en yüksek eğitim oranına sahip olduğu bir partiyiz. Hedefimiz de gençlerin tekrar hayal kurabildiği bir ülke yaratmak. 15 Mayıs, ülkenin fabrika ayarlarına tekrar tesis edebileceği bir sabah olacak” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİMLERLE İLGİLİ KİMSENİN AKLINDA SORU İŞARETİ KALMAMALI” 

Seçim güvenliğine değinen Bezircilioğlu, yetkililerin önlem alması gerektiğini vurgulayarak, “Ben İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyarete gittiğimde Gaziantep’ten ciddi bir göç geleceğini söylemişti. Bunun dışında ciddi bir akım var deprem bölgelerinden. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapacağız. Bizi kaygılandıran konu 11 vilayette seçim olacak ve benim halen aklım ermiyor, o nüfusun çoğu yok, olmayan nüfusun çoğu diğer vilayetlerde. Verenler kim için verecekler? İzmir adayı için mi yoksa kendi bölümleri için mi verecek? Bunu seçimlerdeki en büyük soru işareti olarak görüyorum. Umarım halkın vicdanında, halkın huzurunda bu konu açık ve net şekilde masaya yatırılır da seçimlerle ilgili herhangi bir soru işareti kimsenin aklında kalmaz. Ülke son 4-5 senedir çok ilginç durumlardan geçiyor. İnşallah 100 yılın seçimi diye tabir ettiğimiz seçimlerle ilgili en ufak bir şüpheye bizi yönlendirmeyecek şekilde gerekli önlemler alınır.  Ben bürokrasimizin, YSK’nın sorumlu bir şekilde davranıp düzgün bir şekilde idare edeceğine inanıyorum” dedi. 

Yavuz Ağıralioğlu’nun İYİ Parti’den istifasını değerlendiren Bezircilioğlu, geç kalınmış bir istifa olduğunu dile getirerek, bu istifanın partiyi ve ittifakı etkilemeyeceğini söyledi.