İYİ Parti’li Soylu: Milletimiz, karanlığa dur diyecek

» Ege'den Haberler » İYİ Parti’li Soylu: Milletimiz, karanlığa dur diyecek

Haber: Simge Arıcan 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi. İYİ Parti İzmir’de 2. Bölge aday adaylığını açıklayan isimlerden biri olan eğitimci Dilek Soylu, düzenlediği basın toplantısında neden aday adayı olduğunu açıklarken adaylığının onaylanması ve mecliste görev alması halinde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalardan bahsetti. Türk insanının son 20 yıldır […]

Haber: Simge Arıcan

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi. İYİ Parti İzmir’de 2. Bölge aday adaylığını açıklayan isimlerden biri olan eğitimci Dilek Soylu, düzenlediği basın toplantısında neden aday adayı olduğunu açıklarken adaylığının onaylanması ve mecliste görev alması halinde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalardan bahsetti.

Türk insanının son 20 yıldır maddi manevi yıprandığını savunan Dilek Soylu, altılı masa liderlerinin kurduğu ittifakın toplumsal kenetlenmeyi sağladığını söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin bu kenetlenmeyi arttırdığını ifade eden Soylu, “En son meydana gelen deprem felâketinde yaşadıklarımız bile artık değişimin zamanının, iktidarın yıkılmasını gerektiğini gösteren en son olay oldu. Bu yüzden ışık için, karanlığı yıkıp aydınlığa çıkmak için bu ulvi göreve İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olarak talip oldum” dedi.

“KADININ HİÇBİR YERDE ADI KALMADI”

Kadınların siyasi hayatta olması gerekenden daha az var olduğunun altını çizen Soylu, “Bu iktidar döneminde özellikle Cumhuriyet’in ilk 15 yılında ülkemize kazandırılan tüm fabrikalar satıldı veya kapatıldı. Yerli ve milli üretim sıfırlandı. İnsanlarımız, yokluk, üzüntü ve sıkıntı içinde. Öte yandan baskıcı rejimin sonucu olarak kadının hiçbir yerde adı kalmadı. Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı ilk ülkelerden biri olan Türkiye’deki 577 milletvekilinin yarısı kadın olması gerekirken sadece 100’ü kadın” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Yıllar geçtikçe uygarlık seviyesinin artması, kadına uygulanan şiddet olaylarının azalması gerekirken belki de kadını koruyan birkaç yasadan biri olan ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de daima takipçisi olduğu “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu” iktidar ve siyasi yancıları tarafından kaldırılması konuşulur, tartışılır hale geldi. Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldı. 2023’ün ilk ayında bile 31 kadın cinayeti ile 25 kadının şüpheli ölümü gerçekleşti”

“MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ ENGELLENİYOR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşılmaması için sistematik engeller konulduğunu söyleyen Soylu, “Türkiye’miz her zaman olduğu gibi güzel yarınları hak ediyor. Öğretmen ve eğitimci olmamızdan ötürü 30 yılı aşkın bir süredir bizler öğrencilerimizin gözünde umudun ve ışığın kaynağı olduk. Ancak, uzun bir zamandır görüyoruz ki Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı “muasır medeniyetler seviyesi” hedefine ulaşamaması için ülkemizin önüne sistematik olarak büyük engeller konuluyor. İstiyorum ki, artık ülkemin ve İzmir’in iyi insanları karanlıkta kalmasın, istiyorum ki, kadınlar eskiden olduğu gibi sokakta korkmadan rahatlıkla yürüyebilsin, istiyorum ki ülkemizin gençleri yurtdışına kaçma hayalleri kurmadan kendi vatanında var geleceklerini inşa etsinler” ifadelerini kullandı.

“KAZANMANIN YOLU İYİ’LİKTEN GEÇER”

Göreve geldikleri taktirde Yeni bir Türkiye inşa edeceklerini vurgulayan Soylu, “İYİ Parti’mizin iktidarında Rüzgârgülü projesiyle; sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar, Türkiye’nin en can alıcı sorunlarına çare olacağız. Bir daha hiçbir çocuğumuz, sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak. Ben inanıyorum ki hep kendi yandaşlarına paydaş olan bu iktidarı devirmeye az kaldı. Mühür milletimizin, tercih milletimizin. Onların en iyisini karar vereceğine eminim. Artık, bu sonu gelmeyecek gibi olan karanlığa dur diyecekler. İyi bir davanın, iyi bir genel başkanın yolunda ışığa doğru. İyi yarınlara selam. Birlikte güçlüyüz, birlikte İYİ bir gücüz. Kazanmanın yolu İYİ’likten geçer” diye konuştu.

 

Dilek Soylu kimdir?

1971 yılında İzmir’de doğan eğitimci Dilek Soylu, sivil toplum kuruluşlarının kadın, çocuk ve eğitim alanlarında görev alıp yöneticilik yaptı. 1992’den beri Herkes İçin Spor Federasyonu içerisinde görev alarak gençlerle ve belli bir yaştan sonra spor yapılmasıyla ilgili teşvik çalışmaları yürüttü. İki yıl İngiltere’de öğretmenlik yaptıktan sonra özel eğitim kurumlarında yöneticilik yaptı. 17 yıldır yöneticiliğini ve öğretmenliğini yaptığı Soylu Anaokulları’nda 33 ülkede faaliyette bulunan Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu’nun yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapıyor. Anadolu Otizm ve Engelsiz Yaşam Köyü’nün projelerinde de yer alan Soylu, siyaset bilimi üzerine doktora yapıyor.