“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birleşe birleşe kazanacağız”

» Özel Haber » “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birleşe birleşe kazanacağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki Başkanlar Buluşması’na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “100 yıl önce yapılan kongrenin şartlarına yakın bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Haber: Simge ARICAN

CHP’li belediye başkanları, Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Geleceğin Dirençli Şehirlerinde Yerelden İktisadi Kalkınma Belediye Başkanları Buluşması”nda bir araya geldi. Toplantıya katılanlar arasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“İZMİR’DE OLMAK ONUR VE GURUR VERİCİ”

Kongrede olmaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Böcek,  İlk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün burda başlattığı önemli ve anlamlı İktisat Kongresi’nde olmak bizim için son derece önemli ve büyük bir onur. Ayrıca altılı masa olarak da 14 mayıs öncesi çok güzel konuşmalar yaptık, geleceğimizle ilgili çok güzel kararlar alınıyor. Kongre, seçim öncesi genel başkanlarımızın aldığı ‘bütün vatandaşların mutlu huzurlu olduğu, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, herkesin özgürce yaşayabileceği bir ülke’ kararını bir kez daha tüm Türkiye’ye duyurulması yönüyle de katkı koydu. Ülkemizin güzel ili İzmir’de olmak benim için onur ve gurur verici. Bizleri bir araya getiren buluşturan Tunç başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kıymetli bilim insanlarına ve kongreye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Cumhuriyetin kuruluş yılında düzenlenen kongreden itibaren gelişme kaydedilmediğini vurgulayan Muhittin Böcek, “100 yıl evvel yapılan kongre öncesi yurdumuz işgal edilmişti, ekonomik sıkıntılar vardı. Gerek yurtiçi ve yurtdışı gerek ülkemizde olanlarla o günün şartlarına çok yakın bir dönemden geçiyoruz. Bu kongrenin zamanlamasının çok iyi olduğunu düşünüyorum ve çok önemsiyorum. Bütün vatandaşlarımız sandık başına gittiğinde vicdani kararıyla baş başa kalıp özgürce karar verecek. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birleşe birleşe kazanacağız”

Deprem ve sel felaketine de değinen Muhittin Böcek, sözlerini şöyle noktaladı:

“Ülkemizin 11 büyükşehir belediye başkanı olarak çeşitli programlar yapıyorduk. Gaziantep’te genel başkanımızla İslahiye ve Nurdağı’nda Millet Buluşması yapacağız. Oradan Şanlıurfa’ya gideceğim. Sel felaketinde tüm araçlarımızla destek olmaya çalışacağız. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Acılı günler yaşadık. Felaket yaşadık. Orada hepimiz görevliyiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”