TRT’nin tarım programcısı CHP’den milletvekili adayı oldu

» Ege Gündemi » TRT’nin tarım programcısı CHP’den milletvekili adayı oldu

TRT’de tarım programı sunan Ziraat Mühendisi Mehmet Efe, CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Denizli’de aday adayı olduğunu söyleyen Efe, Denizli’nin gelişimi için çalışacağını ifade etti.

14 Mayıs seçimlerine 54 gün kalırken başvuru süresinin uzatıldığı CHP’de TRT’nin programcısı Mehmet Efe, Denizli’den aday adayı olduğunu açıkladı. 

Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Efe,“Ben bu topraklarda doğdum. Pamuk çiftçisi, ziraat mühendisi oldum. Bizler, tüm Türkiye’yi doyuracak ve ihracat yapacak bilgi, tecrübe ve çalışma azmine sahibiz. Ancak uygulanan yanlış politikalar nedeniyle para kazanamıyor ve sesimizi duyuramıyoruz. Elbette sadece dert yanmak istemem… Biz CHP olarak sorun çözmek için buradayız Denizli’ye ve ülkemize birçok proje kazandıracağız. Birçok ilke imza atacağız. Çiftçinin sesi, Denizli’nin Efe’si olarak; Denizlili çiftçilerin, Türkiye’nin efendilerinin, Ankara’daki sesi olmak, TBMM’de sesimizi daha gür duyurmak için CHP Denizli milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Aydınlık yarınlar çok yakında” diye konuştu.   

“DÜNYADAKİ İLK TEKSTİL TURİZM ROTASINI OLUŞTURACAĞIZ” 

Kenti geliştirmek için aday adayı olduğunu anlatan Efe, “Denizli için 4 T diyoruz. Tarım, tarih, Tekstil ve turizm. Dünyada ilk kez tekstil turizm rotasını oluşturacağız ve bunu da Denizli’de başaracağız. Bu rotayla birlikte denizimizin ihracatını, marka değerini arttıracak, tüm güzel yönlerini dünyaya tanıtacağız. Dünyada kekiğin yüzde 75’ini, ülkemizde anasonun yüzde 50’sinden fazlasını üreten ilimizde tıbbi aromatik bitkileri, hak ettiği yere taşıyacağız. İlimizi tıbbi aromatik bitkiler özel bölgesi olarak ilan edeceğiz ve Denizli tıbbi aromatik bitkiler merkezini kuracağız. Böylece başta Denizli keki olmak üzere tıbbi aromatik bitkilerde marka kent olacağız. Denizli, tekstilde olduğu gibi tıbbi aromatik bitki ihracatında da lider kent olacak” şeklinde konuştu.