Samandağ’a ‘Kardeş Kütüphanesi’

» Kültür ve Sanat » Samandağ’a ‘Kardeş Kütüphanesi’

Hatay Samandağ’da bölge halkına birçok konuda destek veren Nilüfer Belediyesi, bölgeye bir “Kardeş Kütüphanesi” kazandırdı. Bölgeye giden Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü çalışanları, çocuklarla birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi ve binlerce kitabı bölge halkının kullanımına sundu.

Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin en çok etkilediği yerlerden biri olan Hatay Samandağ’da hizmete devam ediyor. Dayanışma ağını genişleterek vatandaşlara destek olmaya devam eden belediye, konteyner kentine bir kütüphane dahil etti. Ders çalışma alanı, okul öncesinden yetişkinlere kadar her yaştan insana yönelik kitaplar ve çocuklar için oyun alanının yer aldığı ‘Kardeş Kütüphanesi’, hizmet vermeye başladı. Gezici Kütüphane ile Samandağ’a giden Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala ile kütüphane çalışanları, konteyner kentte yaşayan çocuklarla birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi çalışanları, konteyner kentte çocuklarla birlikte drama, yaratıcı okuma, dans ve film gösterimi gibi etkinlikler de gerçekleştirdi.

DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Gezici Kütüphane ile Hatay’ın Samandağ, Antakya, Defne ve Serinyol ilçelerinde bulunan çadır kentler ile sahra eğitim alanlarına da giden Nilüfer Belediyesi Kütüphane çalışanları, bu bölgelere de binlerce okuma kitabı, ders kitabı, test kitabı, dergi, defter, kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu. Bölgedeki gönüllü eğitmenlerle iletişime geçen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ihtiyaç listesine göre desteğini artırarak sürdürecek.

“SÜREKLİLİK ÖNEMLİ”

Bölgeye desteğin süreceğini belirten Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, sürekliliğin önemine vurgu yaparak, “Kütüphane, günde 4 saat boyunca çocukların ve yetişkinlerin hizmetine açık kalacak. Ders çalışmak, kitap okumak isteyen herkes, Kardeş Kütüphanesi’ne gelerek, ödünç kitap alabilecek. Kütüphanede çocuk, genç, yetiştin kitapları, ders ve okuma kitapları mevcut. İletişime geçtiğimiz yerlerde özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlık kitaplarına ihtiyaç olduğunu gördük. Yapılan çalışmalarda süreklilik önemli. Samandağ’a desteğimiz sürecek” dedi. Pala, kitap ve kırtasiye malzemesi bağışı yapmak isteyen herkesin, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Nilüfer Kütüphaneleri’ne bağışta bulunabileceğini söyledi.