Nilüfer Belediyesi 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından kent halkını bilinçlendirmek adına bölgesel toplantılar başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve alanında uzman belediye personelinin katıldığı toplantıların ilki İhsaniye, Karaman ve Esentepe mahallesinden vatandaşların katılımıyla Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde yapıldı. Yaşanan deprem felaketi sonrası bölgeye yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi vererek bu süreçte olağanüstü bir dayanışma örneği sergileyen Nilüfer halkına teşekkür eden Başkan Erdem, deprem sonrası herkesin kendi evinin depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladığını kaydetti.
NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ANLATACAĞIZ
Marmara’da bir deprem olasılığına ilişkin konuşan Erdem, “Biz de hazırlıksız yakalanmamak için deprem öncesi hazırlık çalışmalarımızı artırdık. Bu süreci sizlerin katılımıyla hep birlikte yürütmemiz gerekiyor. O nedenle her mahallemiz için bu toplantıları düzenleyerek, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verecek ve binalarının sağlamlığını kontrol ettirmek isteyen vatandaşların, ne yapması gerektiğini de anlatacağız” dedi.
GENÇ BİR KENT
Nilüfer’deki yapıların genç olmasının bir artı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erdem; “Nilüfer’de 99 depremi öncesi yapılmış bina oranı az. 2002 yılında Yapı Denetim Kanunu yürürlüğe girdi. O tarihten sonra yapılan binalar zemin etüdü yapılarak, denetimli inşa edilmiş yapılardır. Bugün ilçemizdeki yapıların çok büyük bölümü 2002 sonrası yapılmış ruhsatlı yapılardır. Bitişik nizam şehirleşmenin görece az olması da bir diğer avantajımız. Öte yandan Nilüfer Belediyesi afete hazırlık konusunda duyarsız değil. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’mizde vatandaşlarımıza yıllardır her tür afet hakkında bilgi ve eğitim veriliyor. Bugün Nilüfer’in 28 mahallesinde afet istasyonlarımız var. İçinde deprem sonrası ihtiyaç duyacağımız araç gereçler bulunan bu istasyonları gözden geçirerek, malzemeleri güncelliyor ve bu istasyonların sayısını artırmaya çalışıyoruz. Nilüfer’in 97 adet acil toplanma alanı var. Acil durum toplanma alanlarımız, çadırkent alanlarımız ve konteynerkent alanlarımız belirli. Bu alanları mahalle haritaları üzerinde, bu toplantılarda vatandaşlarımıza göstererek bilgi tazeleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
TOPLANTILAR SÜRECEK
Jeolog ve mühendislerin de katıldığı toplantıda, vatandaşların soruları da yanıtlandı. Toplantıların düzenlenmeye devam edeceği ve bir sonraki toplantının; Ertuğrul, 29 Ekim, Yüzüncüyıl, Altınşehir ve 19 Mayıs mahallesinden vatandaşların katılımıyla, 21 Mart salı günü Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılacağı belirtildi.