İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı belli oldu!

» Ege Gündemi » İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı. 6 şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin nedeniyle ertelenen kongrenin içerisinde oturumlar, paneller, forumlar, sergiler, özel etkinlikler ve konserler yer alıyor.

15-21 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde ünlü siyasetçiler, aktivistler, sosyologlar, sanatçılar yer alacak.

  • “Yeniliğe Davet” sloganının ön plana çıktığı ve yaklaşık 70 konuşmacının yer alması beklenen kongrede, Prof. Dr. Andrew McAfee, mimar Hiroyuki Unemori, Prof. Dr. Vandana Shiva, Sir Bob Geldof gibi önemliisimlerde konuşmalar yapacak.

 6’LI MASA’NIN 13. CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

  • Kongre kapsamında 18 Mart’ta Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılarının katılacağı bir panel düzenlenecek. Panelde, yeni ekonomi ve iktisat politikalarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili fikir alışverişi yapılacak.
  • 19 Mart’ta ise Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifakı oluşturan siyasi partilerin başkanları katılımcılarla bir araya gelecek.

YEDİ FARKLI BAŞLIK

  • Kongrenin her günü farklı bir temada gerçekleşecek. Birinci gün “Yeniliğe Davet”, ikinci gün “Vicdana Davet”, üçüncü gün “Yürüyüşe Davet”, dördüncü gün “Doğamıza Davet”, beşinci gün “Değişime Davet”, altıncı gün “Sadakate Davet”, yedinci gün “Çokluğa ve Birliğe Davet” başlıklarıyla düzenlenecek.

İLK GÜNDE KARSU SAHNE ALACAK

  • Karsu performansı ile başlayacak olan kongre, yedi gün sürecek ve alanında yetkin isimler yer alacak. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 15 Mart’ta kapılarını Karsu konseriyle açarken, Melisa Sözen ve Mert Fırat programın sunumunda görev alacak. Ayrıca kongrenin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke, araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, Prof. Dr. Işın Çelebi ve birçok uzman akademisyen, bilim insanı, siyasetçi, sanatçı yer alacak.
  • Sanatçı Aktivist Bob Geldof  ise “Fark Yaratmak” başlıklı konuşmasıyla katılımcılarla buluşacak.

Deprem Felaketinin Ardından…

  • 18 Mart günü ise büyük Tōhoku depreminden sonra, dayanıklı yapılar tasarlamasıyla bilinen ünlü mimar Hiroyuki Unemori, “Deprem ve Türkiye: Afetlerden Kurtulmak Mümkün mü?” başlığıyla konuşma yapacak.  Ekoloji aktivisti Prof. Dr. Vandana Shiva “Doğa Ana ve İnsanlığın Geleceği” isminde bir konuşma ile dinleyicileriyle buluşacak.

  6’LI MASA’NIN LİDERLERİ, İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ’NDE

  • Kongrenin beşinci günü olan 19 Mart’ta Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması’nda; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu yer alacak.
  • İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde; Almanya Dışişleri Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer, eski siyasetçi yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder, Prof. Dr. Fuat Keyman, Devlet eski Bakanı ve CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, araştırmacı yazar Hanri Benazus katılımcılarla bir araya gelecek.
  • Kongrenin son gününde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımcılarla buluşurken, Yekta Kopan’ın sunacağı “Çokluğa ve Birliğe Davet” temasındaki son günü, Bir Kira Bir Yuva Destek Konserlerinin sonuncusuyla Kardeş Türklüler noktalayacak.

İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ’NDE YILDIZLAR GEÇİDİ

  • Kongre, 15 Mart günü güçlü sesiyle tanınan sanatçı Karsu’nun deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına gerçekleştireceği konserle başlayacak.
  • Yedi gün sürecek olan kongrede gerçekleşecek olan ücretli konserlerin gelirleri, ülkemizde meydana gelen deprem felaketinin kötü sonuçlar doğurduğu illerde yapılacak yardımlarda kullanılacak.
  • 16 Mart’ta eşsiz şarkıları ve müziğiyle Melike Şahin, 20 Mart’ta Rusya’nın önemli yeteneklerinden Evgeny Grinko, 21 Mart’ta ise birliği savunmasıyla bilinen Kardeş Türküler sahnede olacak. Konserlerin gelirleri, Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek vermek için kullanılacak.

 KATILIMLAR “İKTİSAT KONGRESİ” UYGULAMASINDAN YAPILACAK

  • İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından gerçekleştirilecek. Katılım sağlayabilmek için uygulama üzerinden katılım sağlanması istenen güne kayıt yapılacak. Kongre alanına giriş, uygulamadan alınan karekodlar ile sağlanacak.  Kongre ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğiniz uygulama, hem Apple Store hem de Google Play’den cep telefonu ve tabletlere indirilebiliyor.
  • Konser biletleri de “İktisat Kongresi” mobil uygulaması üzerinden veya Biletix üzerinden satışa sunulacak. Konserlere katılmayıp yalnızca bağış yapmak isteyen yardımseverler için “katılımsız bilet” opsiyonu da yer alacak.

İKTİSAT KONGRESİ TAKVİMİ 

15 Mart (1. Gün): “Yeniliğe Davet”

15:00 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı – Tunç Soyer

15:30 – İktisatçı – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri – Doç.Dr. Selin Sayek Böke

16:00 – Araştırmacı Yazar – Bekir Ağırdır

17:00 – Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı – Prof. Dr. Işın Çelebi

19:00 – Sanatçı Aktivist Sir – Bob Geldof

16 Mart (2. Gün): “Vicdana Davet”

15:30 – Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü – Hacer Foggo

15:55 – Davranış Bilimi Uzmanı – Prof. Dr. Selçuk Şirin

17.10 – Teorik Fizikçi – Prof. Dr. Michio Kaku

21:30 – Bir Kira Bir Yuva Destek Konseri – Melike Şahin

17 Mart (3. Gün): “Yürüyüşe Davet”

11:35 – Sosyolog – Prof. Dr. Thomas Faist

15:35 – İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Çocuk Çalıştayı Sunumu

18:30 – Siyaset Bilimci – Prof. Dr. Francis Fukuyama

18 Mart (4. Gün): “Doğamıza Davet”

14:00 – Mimar – Hiroyuki Unemori

14:30 – İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı – Dr. Güven Eken

16:30 – Araştırmacı Yazar, Ekoloji Aktivisti – Prof. Dr. Vandana Shiva

17:00 – Prof. Dr. Andrew McAfee

19:00 – Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli

19 Mart (5. Gün): “Değişime Davet”

17:00 – Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması

20 Mart (6. Gün): “Sadakate Davet”

10:10 – Almanya Dışişleri Eski Bakanı – Joschka Fischer

11:00 – Yönetmen, Senarist – Sırrı Süreyya Önder

11:25 – Siyaset Bilimci – Prof. Dr. Fuat Keyman

12:15 – İktisatçı,Devlet Eski Bakanı – Murat Karayalçın

14:00 – Araştırmacı Yazar – Hanri Benazus

21:30 – Bir Kira Bir Yuva Destek Konseri – Evgeny Grinko

21 Mart (7. Gün): “Çokluğa ve Birliğe Davet”

11:00 – İzmir Ticaret Odası Başkanı – Mahmut Özgener

11:30 – S.S. İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı – Neptün Soyer

14:30 – İktisatçı – Prof. Dr. Ian Goldin

17:30 – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı – Tunç Soyer

21:30 – Bir Kira Bir Yuva Destek Konseri – Kardeş Türküler