Bodrum’da kaçak inşaata beton satanlara da ceza kesilecek

» Ege Gündemi » Bodrum’da kaçak inşaata beton satanlara da ceza kesilecek

Bodrum Belediyesi kaçak inşaatlara savaş açtı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada inşaat ruhsatını ibraz edemeyen kişi, kurum ve kuruluşlara hazır beton satışı yapan firmalara da yasal işlem yapılacağını duyurdu. Açıklamada ayrıca mühürlenen kaçak inşaat sahiplerinin inşaata devam etmesi halinde tutuklanması, bu kişi ve kurumlara satış yapan firmaların ise işletme ruhsatlarının iptali için bir an önce yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla yarımada genelinde kaçak inşaat yapan kişi ve kurumlarla onlara hazır beton satışı yapan firmalar için yasal işleme başlayacaklarını duyurdu.

“TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT DEVRİ SONA ERMELİ”

“Kaçak inşaat konusunda tavşana kaç tazıya tut deme devri artık sona ermeli diyoruz ve bu konuda çok önemli adımlar atıyoruz” ifadeleriyle duyurulan açıklamada, yaşanan felaketlere rağmen kaçak inşaatlara devam eden ve inşaatlara hazır beton temin edenler için yasal işlem yapılacağı belirtilirtildi.

Belediyenin uygulayacağı yasal işlemlerinin yanında kaçak inşaat sorunun köklü bir şekilde çözümü amacıyla, inşaat sahiplerinin tutuklanması ve onlara satış yapan firmaların ise işletme ruhsatlarının iptal edilmesi için gerekli kanuni düzenlenme yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bodrum Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

“Değerli Bodrumlular merhaba, iyi akşamlar.. On binlerce insanımızı kaybettiğimiz son deprem felaketine rağmen, ilgili kanundaki cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle kaçak inşaat yapmaya devam edenlere karşı Belediyemiz, Bodrum Yarımadası genelinde hazır beton üretimi ve satışı yapan firmalara gönderdiği resmi yazıda; inşaat ruhsatını ibraz edemeyen kişi, kurum ve kuruluşlara hazır beton satılmamasını talep etti ve satılması halinde gerekli yasal işlemlerin yapılacağı uyarısında bulundu.

Ayrıca, belediyemizce mühürlenen kaçak yapıların inşaata devam etmesi halinde sorumlularının tutuklanması ve kaçak inşaatlara hazır beton satan kuruluşların işletme ruhsatlarının iptal edilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Bu çözüm önerimizle ilgili olarak değerli milletvekillerimizden, kanun teklifi hazırlanarak meclis gündemine getirilmesi için destek talep edeceğiz.

Bodrum’un ve ülkemizin başına bela olan kaçak inşaat sorunu, kameraların karşısında demeçler vererek çözülmüyor. Çözüm için; hak, hukuk tanımayanlara en ağır cezaların verilmesi gerekiyor. Bodrum Belediyesi olarak biz, verilmesini önereceğiz. Tavşana kaç, tazıya tut deme devri, artık sona ermeli.”