“Kin ve nefret kusan anlayışa karşı vicdanlar birleşti”

» Manşet 5 » “Kin ve nefret kusan anlayışa karşı vicdanlar birleşti”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk TV ekranlarında depremzede vatandaşların barınma sorununu çözmeye yönelik gerçekleştirdiği ‘Bir Kira Bir Yuva Halk Dayanışması’ kampanyasının halk nezdinde çok değerli olduğuna dikkat çeken Orhan Aydın, “Onca sanatçı dostun ve kumbaralarını kırarak buraya katılan küçük yaşlardaki çocuklardan maden işçilerine, sıradan insanlara, emekçilere kadar büyük bir dayanışma ağının örülmesi başlı başına bir ilk diye düşünüyorum” dedi.

Haber: Ece Azak 

‘Bir Kira Bir Yuva Halk Halk Dayanışması’ kampanyasına destek vermek için İzmir’e gelen usta oyuncu Orhan Aydın, TELE 1 İzmir ve Ege Saati stüdyolarını ziyaret etti. Ziyarette, Selektifiz İletişim ve Danışmalık Ajans Başkanı Sinan Dündar da yer aldı.

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, sığınacak eve ihtiyaç duyan aileler için ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası başlattı. Kampanya, dün gece Halk TV’deki özel yayın aracılığı ile tüm dünyaya ulaştı. Yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerin katılarak destek verdiği kampanyada, gece boyunca 33 bin 98 aile için 330 milyon liralık yardım toplandı.

Tarihi geceye katılan Sanatçı Orhan Aydın ise Ege Saati mikrofonlarına konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kampanyaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

DAYANIŞMA ADINA BİR İLK

“Bu coğrafyada dayanışma adına bir ilk yaşandı. Çünkü 11 ili kaplayan yaklaşık 13 milyonumuzun acısı hem ülkenin acısı oldu hem Anadolu’nun gözyaşları oldu. Dünya insanlığında ortak vicdan biçimi de yükseldi.

BÜYÜK BİR DAYANIŞMA AĞI ÖRÜLDÜ

Buna bir yerel yönetimin önderlik etmesi, bir ulusal kanalın da bu işe kameralarını açması ve ev sahipliği yapması, onca sanatçı dostun ve ülkedeki kumbaralarını kırarak buraya katılan küçük yaşlardaki çocuklardan maden işçilerine, sıradan insanlara, emekçilere kadar büyük bir dayanışma ağının örülmesi başlı başına bir ilk diye düşünüyorum. Daha önce benzeri şeyler belki o sel felaketleri sırasında yaşandı ama bu çok daha farklı bir şeydi ve konulan hedefin üzerine çıkıldı.

KİN VE NEFRET KUSAN ANLAYIŞA KARŞI…

Diliyorum ki; önümüzdeki süreçte de benzeri şeyler yapılabilsin ve dayanışmanın yaşattığını, insanlığın geleceğinin de bu dayanışmada olduğunu, büyük bir çoğunluğumuza parmak sallayarak kin ve nefret kusan anlayışa karşı da vicdanlarını birleştiren insanların bir vicdan örgütlenmesi gerçekleştirerek bunu reddettiği zaman dilimlerini yeniden yaşarız.”