Bozkurt’un 3 yıllık stratejik planı hazırlanıyor

» Ege Gündemi » Bozkurt’un 3 yıllık stratejik planı hazırlanıyor

Bozkurt Belediyesi, ilçenin kırsal kalkınma planını belirlenmek üzere stratejik eylem planı hazırlıyor. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve HAMBATYEG derneği iş birliği ile geliştirilen eğitim projesi sonunda Bozkurt’un 3 yıllık stratejik kalkınma planı hazırlanmış olacak.

Bozkurt belediyesi, kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla kamu ve sivil toplum kuruluşları iş birliği ile yürüttüğü çalışmalara stratejik plan eğitimini de ekledi. Kırsal kalkınmayı öncelikli faaliyetleri arasına alan Bozkurt Belediyesi, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nun LEADER yaklaşımı kapsamında, HAMBATYEG Derneği tarafından düzenlenen Stratejik Planlama Eğitimi çalışmasına dahil oldu. Bozkurt Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Bozkurt’un 3 yıl sürecek Strateji Planının hazırlanması için çalışmalar başladı. 

Kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılımın teşviki için politikalar geliştiren LEADER yaklaşımı ile yerel kamu-özel ortaklıklarının tabandan tavana yaklaşımıyla yerel kırsal alanların kalkınması hedefleniyor.