“Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir”

» Gündem » “Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’ndan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yaşanan aksaklıklara ilişkin basın açıklaması yapıldı. “Ülkemiz için asrın felaketi tek adam rejimidir” denilen açıklamada müdahalede geç kalınması ve koordinasyonun sağlanamamasından iktidarı sorumlu olduğu vurgulandı.

CHP il başkanlıklarınca 81 ilde eş zamanlı yapılan açıklamayı İzmir’de, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız yaptı. Açıklamada müdahalede geç kalınması ve koordinasyonun sağlayamamasından iktidarı sorumlu  tutuldu. “Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir. Yaşananların baş sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir” diyen Yıldız, özellikle ilk 48 saatte vatandaşların enkaz altında can vermelerine seyirci kalındığını savundu.

İktidarın beceriksizlikle suçlandığı açıklamada askerlerin kışlada bekletilmesi ve sosyal medya kısıtlamaları eleştirilerek, deprem bölgesinde yardım faaliyeti yürüten STK’ların da zorluklarla da mücadele etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Yıldız, yaşanan her felaket sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarfettiği “kader planı” söylemini iseOnlara göre halkın kader planında molozlar arasında donarak can vermek, Erdoğan’ın ve şürekâsının kader planında ise ışıltılı hayat ve saraylar var” sözleriyle eleştirdi.

Üniversitelerde uzaktan eğitim süresinin uzaması ve seçimlerin ertelenmesinin yaratacağı sorunlara da dikkat açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir.Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır.”