Bandırmalı öğrenciler deprem bölgesi için soba üretiyor

» Ege Gündemi » Bandırmalı öğrenciler deprem bölgesi için soba üretiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgeye arama kurtarma ekibi ve yardım malzemesi gönderen belediyelerden biri de Bandırma Belediyesi oldu. Bandırmalı öğrenciler ise depremzedeler için çadır sobası üretmeye başladı.

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından ülkedeki seferberlik artarak devam ediyor. Deprem bölgesi için Bandırmalıların ilk günden itibaren gösterdiği dayanışmanın yanı sıra esnaflardan oluşan gönüllü ekip de yardım için Hatay’a gitti. Deprem bölgesine giden Bandırma Belediye Başkanı Avukat Tolga Tosun afet bölgesine yardım eli uzatan tüm vatandaşlara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Depremzedeleri bölgeden tahliye ederek şehre ulaştırdı.

Bandırma Belediyesi, Adıyaman’da 150 çadır kurarken, Bandırma Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile İnci Makine yetkilisi Ergün İnci çadır sobası üretimine başladı. Böylece bölgede ortaya çıkan ısınma sorunu önemli ölçüde çözülecek. Üretimi gerçekleştiren öğrencileri ziyaret eden Başkan Tosun, “Bandırma Belediyesi olarak gereken desteği sağlamaya hazırız” dedi ve tüm ekibe üretimlerinden dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti.