Turgutlu Belediyesi’nden “Dosteli” aracılığıyla depremzedelere destek

» Ege Gündemi » Turgutlu Belediyesi’nden “Dosteli” aracılığıyla depremzedelere destek

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri kapılarını depremzedeler için açtı. Merkezlerde deprem bölgesinden Turgutlu’ya gelen vatandaşların giyimden hijyene tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak nitelendirilen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin ardından seferber olan Turgutlu Belediyesi’nin, Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşlar tarafından bağışlanan kıyafetler, Turgutlu’ya gelen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda giyim, iç giyim, bebek bezi ve maması ile hijyen malzemeleri ücretsiz olarak sağlanıyor.

Dosteli Merkezlerinin kapılarını depremzedeler için açmasının ardından kısa süre içerisinde 150 vatandaş bu hizmetten faydalandı. Bölgedeki afetzedelerin yanında ilçeye gelenlerin de ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Yaşadığımız ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından tüm imkanlarımızı, bu büyük yıkımla karşı karşıya kalan vatandaşlarımız için seferber ettik. Dosteli Merkezlerimizde deprem bölgesinden gelen kardeşlerimiz temel ihtiyaç malzemelerini ücretsiz bir şekilde temin edebiliyorlar. Bu noktada merkezlerimize giyim, hijyen ve bebek malzemelerini bağışlayan hayırseverlerimize desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Kentimizde yaşayan depremzedelerimiz, gönül rahatlığıyla Dosteli Merkezlerimizden ihtiyaçlarını karşılayabilirler” dedi.