İzmirliler kan bağışı merkezlerine akın etti

» Ege Gündemi » İzmirliler kan bağışı merkezlerine akın etti

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir ve Manisa’da yaşayan vatandaşlar kan bağışı merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber: Arif Enes Durak

Kahramanmaraş merkezli sabah saatlerinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet etti. Çağrı üzerine İzmirliler kentin pek çok noktasında bulunan merkezlere akın etti.

Yoğun talep üzerine laboratuarların dolduğunu ve daha fazla bağış alamayacaklarına belirten Kızılay yetkilileri, vatandaşlara teşekkür ederek, karadut şerbeti ikram etti

Yaklaşık 2 saattir sırada beklediğini belirten bir yurttaş, “Evimde boş boş oturmak yerine elimden gelen tek yardımı yapmak için buraya geldim” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş İ.A ise “Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için kan vermeye geldik. Onlara yardımcı olmak istiyorum” dedi.

Avukat O.C.G ise “En azından böyle yardımcı olalım diye geldim. Buradan sonra depremzedeler için eşya yardımında da bunulacağım” ifadelerini kullandı.