İzmir Büyükşehir büyük bir yardım kampanyası başlatacak

» Ege Gündemi » İzmir Büyükşehir büyük bir yardım kampanyası başlatacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 7.4 büyüklüğünde depremle sarsılan Kahramanmaraş’a destek için hazır olduklarını ve İzmir’den ilk ekibin yola çıktığını duyurdu. Soyer, deprem bölgesine destek için büyük bir yardım kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

Sabah saat 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok kentte hissedilen depremde ilk belirlemelere göre yüzlerce bina yıkıldı. Depremin ardından 4. seviye alarm ilan edildi.

Depremin ardından İzmir’de de seferberlik hali başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7.4 ile sarsılan Kahramanmaraş’a destek için hazır olduklarını bildirdi, İzmir’den ilk ekibin yola çıktığını duyurdu.

Sosyal medya hesabında “Geçmiş olsun Türkiye. Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgedeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullanan Soyer, şu açıklamalarda bulundu:

“Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız.”

İzmirlilerin deprem bölgesine yardım ulaştırmak için büyükşehir belediyesine başvurduğunu söyleyen Soyer, acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir’de kabul edileceğini açıkladı.