İYİ Parti’den kongre mesajı: Adaylara eşit mesafedeyiz

» Ege Gündemi » İYİ Parti’den kongre mesajı: Adaylara eşit mesafedeyiz

Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı’nın kim olacağı merak konusu oluştururken, İYİ Parti’nin üst düzey yöneticileri eşitlik, mesafe ve adalet vurgusu yaptı. 

İYİ Parti’de yeni ‘İzmir İl Başkanı’nın belirleneceği pazar günkü kongre öncesi İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Hakan Sıdalı, Rıdvan Uz ve Mehmet Tolga Akalın yanı sıra parti kuruculardan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan ile partililer İzmir İl Başkanlığı’nda adaylar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haftasonu yapılacak olan il kongresi öncesi 5 isimden 3’ü adaylıktan çekildiğini açıklarken, Ülkü Doğan ve Sinan Bezircililioğlu başkanlık için yarışacak.

“İYİ PARTİ TÜM EVLATLARINA EŞİT MESAFEDE DURMAYI BECERDİ”

Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın genel merkezin her adaya eşit mesafede olduğna dikkat çekerek, “Türk siyasi tarihinin en muazzam politik hareketlerinden biri İYİ Parti. İnsanların evden çıkmaya endişe ettikleri, siyasi ifadelerini ortaya koymaktan asla netlik yaşayamadıkları, herkesin birbirine seni de Silivri’ye alırlar dediği durumda kurulmuş bir siyasi harekettir. Tarihsel olarak Gündoğdu Meydanı bizim için çok önemli. Bundan 7-8 önce Gündoğdu’da miting yapacağımız zaman herkes beni aradı aman yapmayalım diye. Bende bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Siyasi partimiz daha kurulmamışken o meydanı doldurmuş bir siyasi iradeyiz. Biz biliyoruz kİ Türkiye’de özgürlük ve adalet hava ve su gibidir. Türkiye’yi bu baskı döneminden kurtarıp tekrar demokrasiyi egemen kılmanın yaşamsal zorunluluk olduğunu biliyoruz. Allah binlerce kez razı olsun, Türk Milliyetçi hareketine başkanlık yaparak yeniden bu umudu aşılayan lider ile yola çıktık. Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir hareketiz. Bugun burada kıymetli arkadaşlarımız ziyaret ediyoruz ve bunları ortaya koyuyoruz ki iyi parti ve onun lideri geleneksel kuruluş ilkelerinden zerre sapmaksızın, İYİ Parti tüm evlatlarına eşit mesafede durmayı becerdi, bundan sonra da durmayı becerecektir. Partimizin Genel Başkanın hiçbir adaya karşı milim oynamak sureti ile birbirinden farklı mesafesi yoktur. Tüm adayları birlikte kucaklayan bir siyasi liderdir. Bizim burada olmamız göstermektedir ki genel merkezimiz ve başkanımız tüm adaylara aynı mesafededir” dedi.

“İYİ PARTİ İZMİR’İN KADERİNİ, İZMİR DELEGELERİ BELİRLEYECEK”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Genel Başkan Meral Akşener’in tüm milleti anne şefkatiyle kucakladığına vurgu yaparken, “İzmir’deki kadınların siyasetteki varlığı hepimize büyük güç veriyor.Ben bu partinin kuruluş aşamasında yaşanan zorlukları tekrar etmek istemiyorum. Öyle bir zorluklar yaşandı ki bunlar parti bile kuramazsınız dediler. Bir cesur kadın buna cesaret etti ve o yüzden ismimiz cesurlar hareketi oldu.Sonra seçime giremezler dendi, meclise girdik. Kazanamazlar dediler mecliste grubu olan bir parti olduk. Birkaç gün sonra gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi İYİ partinin son muhalefetteki kongresi olacaktır. Seçimlere dair fazla söz söylemeye gerek yok. Kongreler siyasi partilerin düğüdür. Düğünde herkes bir arada olur. Kimisi gelin arabasını tutar, kimi damadın, kim gelinin eksiğini tamamlar ancak o düğün tüm katılımcıların katkısı ile oluşur. Bugün de herkes bu düğünün ev sahibidir. Adaylık konusunda ise… Meral Akşener’e tüm millet anne diyor. Anne hiçbir evladını birbirinden ayırt etmez. Adayların hepsi bizim kıymetlimizdir ve uç beyimizdir. Kim kazanırsa o bizim il başkanımızdır. İzmir’in, İzmir İl Başkanlığının kaderini İYİ Parti İzmir delegeleri terk etmek zorundayız. Genel Başkanımız burada bulunan adaydan il başkanının kadar herkese eşit mesafededir” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRATİK BİR KONGRE OLMASINI ARZULUYORUZ”

Divan Katip üyesi Rıdvan Uz ise demokratik bir kongre olmayı amaçladıklarını vurgularken, “Unutmayın ki bu hanımefendi partiyi kurarken alttan üstten tekmelediler, salonların ışığı kapatıldı, salonları kilitlediler. Anka vazgeçmeyen liderimiz var. Genel Başkanımız da kuvvetli bir şekilde demokratik kongre istiyorum demiştir. Burada da demokratik bir kongre olmasını arzu ediyoruz. Genel Başkanımızın iki adaya da eşit olduğunu biliyoruz. Burada delegelerimiz, ilçe başkanlarımız var” dedi.