İYİ Parti İzmir’de ilk kadın aday yola çıktı

» Ege Gündemi » İYİ Parti İzmir’de ilk kadın aday yola çıktı

İYİ Parti İzmir İl Seçim İşleri Başkanı Av. Ülkü Doğan düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı adaylığını duyurdu.

Haber: Arif Enes Durak

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından seçim yarışı hız kazanırken; Sinan Bezircilioğlu, Öztürk Keskin, Şakir Genç ve Oğuzhan Yar’ın ardından Avukat Ülkü Doğan’da adaylığını resmen duyurdu.

Partisinin il başkanlığı binasında partililer ve basın mensupları ile bir araya gelen Doğan, neden il başkanının kadın olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Sizlerle yıllardır ülkemizi daha iyi yarınlara ulaştırmak için verdiğimiz kutlu bir yolculuk içerisindeyiz. Bugün bu mücadelemizi yine birlikte yan yana sürdürmek ve birlikte başarmak için huzurlarınızdayım. Hepinizin bildiği gibi içinde bulunduğumuz ayın 22’sinde yeni il başkanı ve il yönetimimizi seçmek üzere il kongremizi gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar kongrede adaylığını açıklayan birbirinden değerli İYİ yol arkadaşlarımız var. Ben de genel başkanı kadın olan bir partide, İzmir gibi demokrasi ve hoşgörünün merkezi olan bir şehirde neden bir kadın İl Başkanı olamasın’ diyerek İYİ Parti İzmir İl Başkan adayı olarak huzurlarınızdayım. Öncelikle diğer tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ortak amacımız İYİ Parti’yi iktidar, Genel Başkanımızı da Başbakan yapmaktır. İl kongremizin hak edenin kazandığı demokrasi şöleni gibi geçecek bir seçim ile sonlanmasını temenni ediyorum”

“BİZİM PARTİMİZİN SERDENGEÇTİSİ ÇOKTUR”

Başkanlık yarışında aday sayısının fazlalığının sorulması üzerine Doğan, “İYİ Parti’ye hizmet etmek isteyen başkan adaylarımızın sayısının çok olması aslında partimize teveccühüm ne kadar yüksek olduğunu da göstermektedir. Unutulmamalıdır ki bu tarz olaylar ancak iktidara yürüyen partilerde yaşanır. Bu tarz olaylar derken kastım şudur ki; İl başkanlığı zor bir görevdir. Çocuklarını, eşini, aileni ihmal edersin. Gecen gündüzün olmaz. Bin türlü baskı ve engellemeye karşı mücadele edersin. Bu zor göreve bu kadar talep varsa bilinmelidir ki bizim partimizin serdengeçtisi çoktur” dedi.

“30 İLÇEMİZİN BİRLİK VE UYUM İÇERİSİNDE OLACAĞI BAYRAM SOFRASI KURMAYI ARZU EDİYORUZ”

Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde partisinin iktidara yürüdüğünü ifade eden Ülkü Doğan, “Bir yandan ekonomik sıkıntı ile beli bükülen milletimiz diğer yandan ayrıştırıcı kutuplaştırıcı bir siyasete kurban ediliyor. İşsizlik, hayat pahalılığı, adaletsizlik, sağlık ve eğitim sistemimizdeki çarpıklıklar ile boğulan Ülkemizde bugün Sayın Meral Akşener ve İYİ parti milletimizin tek umudu olmuştur. Bize düşen de bu teveccühe layık olmaya çalışmaktır. Partimizin iktidara yürüdüğü şu günlerde, yaklaşan ve Türkiye’nin kader seçimi olarak gördüğümüz genel seçimlere bir kaç ay kala ayrıştırmadan, bütünleştirerek, tüm teşkilatları ile birlikte ve bir olarak çalışacak bir İl yönetimi ile delegelerimizin karşısına çıkarak desteğinize talip olacağız. Genel Başkanımız, genel merkezimiz, milletvekillerimiz belediye başkanımız ve 30 ilçemizin birlik ve uyum içerisinde olacağı bayram sofrası kurmayı arzu ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu vizyona inanan, bu yolda Sayın Meral Akşener’in liderliğiyle iktidara yürüyen ve sadece partimizin başarısı için yola çıkmış kişileriz” şeklinde konuştu