Suavi Karşıyaka’da öğretmenler için sahne aldı

» Ege Gündemi » Suavi Karşıyaka’da öğretmenler için sahne aldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Suavi konseri düzenlendi. Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde yüzlerce Karşıyakalı ile buluşan Türk müziğinin önemli ismi Suavi, şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

Türk müziğinin sevilen ismi Suavi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Karşıyaka’da sahne aldı. Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen; şarkıların, ezgilerin ve sözlerin öğretmenler için yükseldiği gecede konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tüm Öğretmenlerin Günü’nü kutladı. Babasının da öğretmen olduğunu hatırlatan Başkan Tugay, öğretmenliğin çok kutsal ve önemli bir meslek olduğunu söyledi.

“KARŞIYAKA ÖZELDİR”

Şarkılarıyla gönüllere dokunan, dinleyicileri alıp başka diyarlara götüren Suavi ise, “Ailesi Karşıyaka’da yaşayan; Karşıyaka’nın havasını koklamış, suyunu içmiş biri olarak burada olduğum için çok mutluyum. Ben çocukluğunu Karşıyaka’da yaşamış bir arkadaşınızım, sahilde Durmuş Yaşar Köşkü’nün yanındaki kayanın üzerinden balık tuttuğum Karşıyaka’dan bahsediyorum. Komşuluk, arkadaşlık, dostluk bambaşkaydı; Karşıyaka’nın kendini ayrı tutması, biz 35 buçuğuz demesi biraz da oradan geliyor. Bunu yereli, köklerimizi çok önemsediğim için anlatıyorum. Çünkü sanatta temel prensip; yerel yoksa genel yok, genel yoksa da evrensel yoktur” dedi.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Öğretmenlerin çok daha iyi koşullarda, çok daha saygın bir yaşam sürmesi gerektiğini dile getiren Suavi, “Hayatımın ilk öğretmeni Hüseyin Kızılırmak bana ilkokulda hep ‘Sende çok şey görüyorum aman oğlum, dikkatli ol’ derdi. Onu bir kez daha huzurlarınızda saygıyla anıyorum. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin öğretmenlerinin çok özel ve saygın bir yerde yaşamlarını sürdürmelerine karşın benim ülkemde bu saygın meslek grubunun adeta süründürülüyor olmasını utançla karşılıyorum. Acıya eğilmedim ama huzurlarınızda içtenlikle eğiliyor tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum, iyi ki varsınız ve olmaya da devam edeceksiniz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bu anlamlı gecenin sonunda Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile emekli öğretmen, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Sevim Kirpiksiz, Suavi’ye çiçek takdim etti.