İzmir Tabip Odası’ndan Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki

» Ege Gündemi » İzmir Tabip Odası’ndan Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına ilişkin İzmir Tabip Odası yönetiminden yapılan yazılı açıklamada “Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik baskılar kabul edilemez” denildi.

İzmir Tabip Odası yönetiminden; Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı iddiası ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Fincancı’nın gözaltına alınmasının Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik baskıların parçası olarak değerlendirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yurtdışından dönmüş olan ve gerektiğinde ifade vermek üzere çağrılabilir durumda, adresi belli olan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı’nın gözaltına alınması hukuksuz ve hakkaniyetten uzak bir uygulamadır.

Türk Tabipleri Birliği 6023 sayılı kanun ile anayasal güvence altında bulunan ve kamuoyu önünde açık demokratik seçimlerle oluşturulmuş bir yapıdır. Bu yapının bir parçası olarak hekim haklarını ve iyi hekimlik değerlerini savunmakta ısrarlı tavrıyla İzmir Tabip Odası, TTB ‘ye yönelik baskılara ve pasifize etme süreçlerine karşı, hekimlik mesleğinin değerleri çevresinde birlik ve dayanışmayı sürdürmeye ve Cumhuriyetin anayasal kurumlarına yapılan yeni saldırılara karşı mücadeleye kararlıdır.”