Yücel’den TELE1 tepkisi: Türkiye adına utanılacak bir karar

» Ege Gündemi » Yücel’den TELE1 tepkisi: Türkiye adına utanılacak bir karar

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, RTÜK’ün TELE1’e yönelik uyguladığı ekran karartma cezasının hukuken yok hükmünde olduğunu belirterek, “Bu karar demokrasi cinayetidir ve hukuken yok hükmündedir. İnanıyorum ki Danıştay gereken cevabı verecektir” dedi.

RTÜK’ün TELE1 ekranlarını “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün karartmasına yönelik aldığı karara tepkiler çığ gibi büyürken konu ile ilgili Ege Saati’ne özel açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bu kararın Türkiye adına utanılacak bir karar olduğunu söyledi.

“‘İKTİDAR YALAKASI OLMAZSANIZ; KAPATILIRSINIZ, CEZALANDIRILIRSINIZ’ CEZASI”

RTÜK’ün skandal bir karara imza attığını ve alınan bu kararın planlı olduğuna dikkat çeken Yücel, “TELE1’e “din, dil, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle iktidarın sansür aracı haline dönüşen RTÜK tarafından 3 gün ekran kapatma cezası verilmesi; “Türkiye’de iktidar yalakası olmazsanız yayın yapma şansınız yoktur, kapatılırsınız, cezalandırılırsınız” cezasıdır. Anlaşılan daha sansür ve otosansür yasasını hazırlamadan sarayın tetikçileri kimlere ceza vereceklerinin planını yapmışlar, yerini hazırlamışlardır. Bu karar; adaletsiz ve Türkiye adına utanılacak bir karardır. Ama zaten bu kararı isteyenlerin de maşa olarak kullandıkları yandaşlarının da Türkiye’yi, özgür basını ve demokrasiyi düşünmediklerini çok çok iyi biliyoruz” dedi.

“TELE1’İN DESTEKÇİSİ VE ÖZGÜR BASININ SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Kararın hukuka aykırı olduğunu ve Danıştay’dan döneceğini inandığını belirten Yücel açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Bir izleyicisi, bir siyasetçi ve bir hukuk insanı olarak TELE1’in destekçisi ve özgür basının savunucusu olmaya devam edeceğim. Bu kararı alanları önce millet sandıkta, sonra mahkemeler hukuk önünde yargılayacaklardır. Bu karar demokrasi cinayetidir ve hukuken yok hükmündedir. İnanıyorum ki Danıştay gereken cevabı verecektir.”