“Öldüren politikaya değil İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olacağız”

» Ege Gündemi » “Öldüren politikaya değil İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olacağız”

Artan kadın cinayetleri haberlerine her geçen gün yenisi eklenirken Türkiye’nin çeşitli yerlerinde son 4 gün içinde 5 kadının daha öldürülmesine bir tepki de CHP Konak İlçe Başkanlığı’ndan geldi.  Yapılan açıklamada kadın cinayetlerinin artmasında iktidarın sorumluluğu olduğu vurgulanırken, “Kadın cinayetleri politiktir. CHP İktidarında bu politikaya değil İstanbul Sözleşmesine taraf olacağız” denildi.

İzmir’de CHP Konak ilçe başkanlığı, Türkiye’de sıradan bir gündem maddesi haline gelen artan kadın cinayetlerine bir kez daha dikkat çekmek üzere basın açıklaması gerçekleştirildi. İl Başkanı Akın Küçükoğullarından açıklamasında “Öldürülen kadınlarımıza yönelik cinayetler ilk olmayıp, AKP iktidarının erkek egemen ve kadın erkek eşitliğine aykırı, şiddeti körükleyici sistemli politika ve uygulamalarının ve söylemlerinin bir ürünüdür” dedi.

“İktidar sonrası ilk işimiz İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olmaktır” diyen Küçükoğullarından “Yasal düzenlemelerin yanı sıra oluşturulacak eğitim, öğretim ve kültür politikalarıyla kadına yönelik şiddeti bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

İlçe Hukuk Komisyonu Üyesi Yelda Kullap ise toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı açıklamaların desteklenmesinin kadını özgür bir birey olarak görmeyen zihniyeti politik olarak teşvik ettiğini vurgulayarak “CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu suçu işleyen faillere en ağır cezanın verilmesi için takipçisi olacağımızı, cinayetlerin hesabını soracağımızı, iktidara gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

“Kadın cinayetleri politiktir ve kadına yönelik şiddet bireysel değil toplumsal bir meseledir” diyen İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Melda Erbaykent ise kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunun devletin bütüncül ve sistemli bir politikaya sahip olması ve bu politikalar sayesinde toplumda bu konuda duyarlılığın oluşturulması ile mümkün olduğunu söyledi.